Zveza Romov Slovenije je včeraj v dvorani Park v Murski Soboti priredila večer romske glasbe.

Čas, v katerem živimo, žal velikokrat zaznamujeta nestrpnost in sovražnost, zato so romsko in neromsko skupnost tokrat združili pod geslom »Drugačnost nas združuje«.

Prisotne sta nagovorila poslanec državnega zbora Dušan Radič in podžupan mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak.

Pester zabavni program

Prireditev so popestrili številni nastopajoči, hkrati je to bila še ena priložnost za spoznavanje kulture in drugačnosti Romov ter ostalih, ki živijo z njimi.

Še posebej velja izpostaviti, da sta pri nekaterih nastopajočih skupinah sodelovali romska in neromska skupnost.

K programu so tako prispevali: Plesalke OŠ II Murska Sobota, Duo Pomaranča in Ivana, plesalke VDC Polž Maribor, Zlata žila, Dušan Horvat Vajta, Rom art, Luka in Sebastjan, Nina in romska glasbena skupina Del tuha.

Kristjan Horvat

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Pa kdo je tu do koga nestrpen?

Gost (nepreverjen)

Mislite da je nekomu lahko, ki 8 ur dela in dobi manj kot rom, ki doma leži in po avtobusni postaji gor pa dol hodi, potem jih pa naj še radi imamo, ko za njih delamo, oni se pa okrog hvalijo kako drugi za njih delajo in to naša sociala podpira!!!

Lucka000 (nepreverjen)

Gost... Ne meči vse v isti koš. Veliko romov je zaposlenih tako v sloveniji kot tudi v tujini.I ja lahko se hvalijo kajti da imajo denar zato ker delajo za ta denar!!! Nihče ti ni kriv če nimaš denarja . Zasluži ga pa ga boš potem imel kot vsi ostali

brale (nepreverjen)

Duško među svojima

Gost (nepreverjen)

Temu se reče.Srečanje z volilci.

Starejše novice