Glasbena šola Gornja Radgona je v sodelovanju z lokalnimi gospodarskimi družbami in letošnjo gostjo Aniko Horvat, včeraj v Zdravilišču Radenci, že šestič priredila humanitarni Miklavžev koncert. Izkupiček namenjajo pomoči učencem GŠGR pri plačevanju šoln

Dobrodelne koncerte, na katerih humanitarne prispevke zbirajo s prodajo Miklavževega vina oziroma vina Radgonskih goric, v sodelovanju z GŠGR organizirajo še Zdravilišče Radenci in Radgonske gorice, letos se jim je pridružila še družba Arcont. Big Band, ki je v preteklih letih sodeloval s solisti, kot so Edvin Fliser, Oto Pesner, Helena Blagne in Nuša Derenda ter Uroš Perić je včeraj koncertiral še z vokalistko Aniko Horvat. Občinstvo, ki je napolnilo dvorano in med katerim so, zraven ravnatelja Tomaža Polaka, gostovali še predstavniki omenjenih družb in lokalni župani, je predstavo označilo za odličen koncert.

Letos zbrali rekorden znesek

Kot pove Polak, so se v Radgonskih goricah v celoti odpovedali zaslužku od prodaje Miklavževega vina in so na ta način skupaj s podjetjem Arcont, Legartis, Arcont IP, Var, Panvita, Radenska, Zdraviliščem Radenci, Kmetijstvom Črnci in Kozmetičnim studiem Dermavitalis ter Banko Koper, mladim glasbenikom finančno olajšali njihovo šolanje. Tokrat so z donatorji uspeli zbrati doslej rekorden znesek, v višini 4.300 evrov, kar celotno brezplačno šolanje na GŠGR omogoča kar sedemnajstim učencem.

»Dogodek je uspešno povezal ljubitelje glasbe in gospodarstvenike, ki so tudi letos pomagali k večjemu razvoju glasbene kulture v tem delu Slovenije. Vsem donatorjem in sponzorjem se zahvaljujem za izkazano pomoč,« še dodaja Polak.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost (nepreverjen)

malo preveč enih in istih fotografij, sicer lepo.

Starejše novice