Preverili smo, kakšni so literatni, glasbeni in dopustniški načrti popularnega Prekmurca s klobukom.

Vlado Kreslin je 24. junija v Dobu pri Domžalah imel svoj prvi koncert po več kot treh mesecih. A verjetno najbolj prepoznaven Prekmurec je v času karantene delal s polno paro. Na družabnih omrežjih je objavil petdeset doma posnetih skladb, te dni pa je izšla hrvaška različica aktualne uspešnice Vse se da.

»Baje se je že začela vrteti po hrvaških radijih,« pravi, »a ne vem kaj to točno pomeni«. Gre za (skoraj dobesedni) prevod Vse se da, za katerega vokale je posnel pred dnevi.

Sicer pa skladba ni edina izdaja za hrvaški trg, v hrvaščini je izšla tudi zbirka prevedenih poezij Zakartana ura oziroma Prokockani sat, ki jo bo 16. in 17. julija promoviral na knjižnih festivalih v Zagrebu in Reki, kjer bo imel tudi intimna koncerta s svojo znamenito črno kitaro.

S kitaro in klobukom se v ponedeljek odpravlja v Prekmurje. Tam bo v hotelu Zvezda koncert ob stoletnici rojstva Miška Baranje, legendarnega cimbalista Beltinške bande. Na dogodku, ki ga organizira Zveza Romov Slovenije, se mu bodo pridružili Marko Banda, cimbalist Andi Sobočan z učenci in Romano Glaso.

Glede napovedi, kje vse bo letos nastopal, ostaja precej previden. »Zaenkrat ostaja na urniku tradicionalni zaključni večer Festivala Ljubljana konec avgusta na Kongresnem trgu, in ne v Križankah, kot običajno,« pravi. Kar pa se tiče jubilejnih predbožičnih koncertov v Cankarjevem domu, ostaja optimističen, a realen.

»Po trenutnih načrtih naj bi bili decembra trije koncerti, a le s tretjino kapacitete. Torej vsega skupaj za en normalen večer v Gallusovi dvorani,« dodaja. 

Vlado Kreslin je zaradi aktualne situacije pozimi preskočil tradicionalno dopustovanje na toplem, upa pa, da jima bo z ženo Evo uspelo avgusta vsaj za nekaj dni preživeti na dalmatinskem otoku, ki je že nekaj časa njuna stalna počitniška destinacija.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nikaloo (nepreverjen)

Ze na podlagi naslova lejko poven sranje od sranja!
Sploj nemo presto ka pise

ToneB (nepreverjen)

To pa je resen, stara pokveka pederska! Da Bog dal, da crkne kuga grda.....

In reply to by Nikaloo (nepreverjen)

Čanči1 (nepreverjen)

Ka neje sp. dol dal. Ka te zdaj na črno dela?

Soti (nepreverjen)

Vlado realno tej jezik ti ne ležij

Jojhnk (nepreverjen)

No se eden k hrvatom v rit leze.

Margejca (nepreverjen)

Vladek tuj kolesari ob petkih🐒

Djego (nepreverjen)

Vlado voli kurce

delolo (nepreverjen)

odkar sem videl erar in pritikline iz proracuna na njegov racun, nimam besed. pesmi so ostale, oseba je sla osebnostno navzdol.

ij (nepreverjen)

beltinski ecek..njegovo spejvanje spominja na kozje meketanje, lejko bi se zval Tremolo Vladek.

Tabletax (nepreverjen)

Trebaju mu pare,ima da nešto zaradi!

Sijo1972 (nepreverjen)

Ta pesem je pa tak slaba ka vsak garazni band napravi boukso in ce do tou vrteli hrvati san ges biciklin.

Gost1 (nepreverjen)

Ko prebereš zgornje/spodnje komentarje...veš zakaj je Prekmurje tam kjer je...zaradi "faušije in škodoželnosti"...zato pa dale poslušajte razne Zečiće, Severine, Cece..., ker to so pa res oh in sploh.

Tinka13 (nepreverjen)

Če si-smo Prekmurci še ne pomeni, da moramo podpirati ves ološ,ki ga kak Prekmurec proizvede!
In Vladek je že veliko let “Prekmurec”samo ko mu to paše, drugače pa...škoda mojih besed.To ni ne poslušljivo in ne gledljivo-kot večina njegovih izdelkov zadnjih 20let.Če izvzamem Meglice nad Mursko vodo, kjer je pa dodano vrednost dodala Brina,ki je vrhunska izvajalka,je ostalo daleč od tistega,kar je ustvaril skupaj z Malimi bogovi!

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Draga Tinka13 vsakoletno napolnjena dvorana CD tri dni zaporedoma, maš prav to lahko stori samo "ološ".

Tinka13 (nepreverjen)

Nikjer nisem napisala ,da je ološ! Tudi Zečič in Murko napolnita dvorane ,pa zame to ne pomeni da sta super glasbenika! O kvaliteti pa itak ima vsak od nas drugačno mnenje!

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

ij (nepreverjen)

Naj se vpraša zakaj ga Prekmurci ne marajo, glede zgornjih komentarjev sklepam, da je zelo nepriljubljen na svoji ravnici.

Gost1 (nepreverjen)

Tako je Tinka13 vsak ima drugačno mnenje in ga upoštevam dokler je spoštljivo - lahko je tudi negativno. Ne dopade se mi pa komentar "ToneB" in podobni, ker to pa meji na zlobo, kot "Ka neje sp. dol dal. Ka te zdaj na črno dela?" ali "No se eden k hrvatom v rit leze." to so popolnoma primitivni komentarji na ravni osnovnošolskih otrok...vem težko je to slišati - meni je pa všeč njegova glasba. ToneB pa je mogoče všeč Korado, pa naj uživa, jaz ga sicer ne maram ampak mi na misel ne pride, da pišem takšne zlobne komentarje, ker to so enostavno besede zafrustriranih oseb tako ali drugače. Pa naj tukaj zaključim debato, vsaj z moje strani. Pozdravljeni.

Vejpa (nepreverjen)

Dobro bi bilo čűti pevski duet Kreslin-Nika Z.

MMSS (nepreverjen)

Tak slabo pa spet ni. Mi je pa slovenska verzija ljubša.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice