Oglejte si pestro kulturno dogajanje, kot ga je v objektiv ujel prostovoljec Migue Pérez.

Leto je naokrog in Migue Pérez se poslavlja od Murske Sobote. Mladi Španec, ki je v okviru projekta »Mladinska kultura skozi tuje oči (Youth Culture through Foreign Eyes) ustvarjal v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota, se vrača v domači Padul.

Kot smo poročali, je prostovoljec vse od sedmega novembra lani vestno dokumentiral dogajanje v Murski Soboti ter tako ustvaril kopico navdušujočih posnetkov.

»Vedno sem si želel živeti v tujini, tako sem začel z iskanjem novih priložnosti in naletel na projekt EVS (European voluntary service/Evropski servis za prostovoljce) in v sklopu tega na Mikkov projekt v Murski Soboti,« nam je pred meseci povedal Migue.

Vrhunci kulturnega dogajanja v preteklih mesecih

V murskosoboškem MIKK-u je Migue pripravljal avdiovizualno gradivo oziroma videe, intervjuje in fotografije z dogodkov, ki jih klub prirejal na kulturnem področju. Obenem pa je nenehno iskal nove priložnosti za izpopolnjevanje in projekte.

Čas je tako našel celo za ustvarjanje z lokalnimi umetniki in glasbeniki. Maja letos je na primer izšel video glasbene skupine Ethnotrip Odeta v plašč noči, h kateremu je svojo umetniško vizijo prispeval tudi Migue.

Ob bližajočem se slovesu so mlademu kreativcu minuli torek v klubskem prostoru soboškega MIKK-a pripravili poslovilno zabavo. Poskrbljeno je bilo za odlično glasbo in presenečenja, v okviru dogodka pa so predvajali tudi zaključna promocijska video posnetka, ki sta predstavila organizacijo in soboško občino skozi oči tujca. 

Skoraj celotno zbirko posnetkov, ki prikazujejo najzanimivejše dogodke preteklih mesecev, si zdaj lahko ogledate na YouTube strani MIKK-a, nekaj vrhuncev pa smo za vas zbrali tudi spodaj.

Med drugim tako lahko podoživite prihod kurentov v mesto, zimske radosti na soboškem drsališču, pustovanje na grajski ploščadi, pestro dogajanje otvoritvenega vikenda ob Soboškem jezeru, tradicionalni družinski piknik v mestnem parku ter osupljive nastope različnih kulturnih festivalov:

Hasta pronto, Migue!

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice