FOTO: imdb.com
Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota v okviru Filmskega tedna Evrope organizirata brezplačne projekcije filmov.

Ob sredah zvečer nas v klubske prostore MIKK-a vabijo Bojevnica, Hiša, ki jo je zgradil Jack in Bergman: eno leto, eno življenje

Minuli teden smo si že lahko ogledali odlično Bojevnico, danes ob 20. uri pa bo na sporedu kontroverzen film Larsa von Trierja Hiša, ki jo je zgradil Jack

Nasilna provokacija? Razmišljanje o umetnosti?

Doslej najbolj šokanten izdelek zloglasnega danskega provokatorja je na festivalu v Cannesu sprožil tako množično zapuščanje dvorane kot stoječe ovacije. Zaradi eksplicitnih prizorov nasilja pa je mlajšim od 15 let ogled filma prepovedan.

V zgodbi, ki se odvija v ZDA sredi sedemdesetih letih, spremljamo Jacka in umore, ki zaznamujejo njegovo kariero serijskega morilca. Policijska intervencija se vse bolj približuje, Jack pa se medtem podaja v vse večja tveganja, da bi ustvaril svoje ultimativno umetniško delo.

»Hiša, ki jo je zgradil Jack slavi idejo, da so ljudje zlobni in brezdušni, kar je žal dokazal tudi nedavni vzpon Homo Trumpusa, podganjega kralja. (…) Vedno sem verjel, da je treba vse, kar si je mogoče zamisliti ali kar je mogoče narediti, tudi pokazati,« je o svojem filmu povedal Lars von Trier.

Oglejte si napovednik:

*Način vstopa: do zapolnitve mest, prevzem vstopnic ni potreben.

Kar 34 brezplačnih projekcij po vsej Sloveniji

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Med 4. majem in 13. junijem se bo v 12 krajih po Sloveniji zvrstilo 34 brezplačnih projekcij, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. 

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Brezplačne projekcije bodo potekale v Celju, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Sežani, Kranju, Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Izoli in Slovenski Bistrici ter na Ptuju in Ravnah na Koroškem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice