Ponoči so neznanci povzročili za več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade Ministrstva za kulturo. Takšni napadi si po navedbi Ministrstva za kulturo sledijo iz tedna v teden. Dejanje je za ljubljanainfo komentirala tudi policija.

Kot je dejanje komentiralo minstrstvo za kulturo, si napadi si sledijo iz tedna v teden, »včeraj pa so bili po steklih ministrstva polepljeni listi s sliko Zlatana Čordića in imeni uslužbencev ministrstva čez njegova usta.«

Uslužbenka ministrstva se boji za svoje življenje

Imena niso bila le iz kabineta in obeh funkcionarjev, pač pa povsem običajnih javnih uslužbencev, sporočajo z Ministrstva.

»Pred slabim mesecem so pred ministrstvo prinesli okrvavljene mize z imeni ministra in njegovih sodelavcev. Kak manjši incident z zaprtjem ulice se zgodi prav vsak teden. Pred nekaj dnevi je Zlatan Čordić prišel na ministrstvo in vpil na javno uslužbenko in ji grozil. Dogodek je prijavila policiji, saj se boji za svoje življenje,« dodajajo.

Kot so na Ministrstvu še zapisali v daljšem sporočilu za javnost:

Pred stavbo Ministrstva za kulturo se že od poletja vrstijo tovrstne »akcije«, pod katero se po navadi podpiše aktiv delavk in delavcev v kulturi. Najbolj razvpita je bila akcija, kjer so z okrvavljenimi stoli in mizami, na katerih so bila imena ministra in sodelavcev, na grafičen način grozili s pokolom. Včeraj so neznanci polepili stekla ministrstva z letaki, na katerih je bila glava Zlatana Čordića, čez njegova usta pa napisana imena javnih uslužbencev, zaposlenih na ministrstvu. Prav tako je gospod Zlatan Čordić pred dnevi prišel na ministrstvo, vpil in grozil javni uslužbenki, ji govoril, da jo snema in celo da dela za obveščevalno službo. Uslužbenko je strah za življenje in je gospoda Čordića prijavila na policijo.

Pri zadnjem nekulturnem skrunjenju pročelja stavbe ministrstva menimo, da gre za nov primer nedopustnega vandalizma in uničevanja javne infrastrukture, ki je odraz nekega širšega stanja v naši državi. Uslužbenci ministrstva so pod velikim pritiskom, do te mere, da jih je strah hoditi v službo. Ministrstvo odločno zavrača takšno zavržno stopnjevanje pritiska. V demokratični državi, kjer velja vladavina prava, za takšne ekscese ni prostora. Policijo pozivamo, da storilce, ki so vsak teden bolj drzni, čimprej izsledi, preden se ne zgodi še kaj hujšega.  

Komentar policije

Dogodek je komentirala tudi policija. Sporočili so, da so bili danes zjutraj o dogodku obveščeni in da je do sedaj še neznani storilec preko noči poškodoval fasado objekta Ministrstva za kulturo na Maistrovi ulici v Ljubljani.

»Po do sedaj znanih podatkih je storilec v fasado vrgel več balonov, napolnjenih s črno barvo. Po prvi oceni je pri tem nastalo za okoli 2.500 evrov škode,« sporočajo iz PU Ljubljana.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

če bi bil jaz policaj minister bi postavil pred ministrsva policaje s kalašnikovimi
In direktiva bi bila samo enkrat rečeš STOJ potem rafal
potem pa še 2 krat povičeš stoj
Jebi ga tak je
kva čemo
majmune je treba jebat
že pa so proti državi jih je potrebno streljat
Kajti država ima edina pravico streljat svoje nasprotnike

Jan Ezjan Ša (nepreverjen)

Maš vse šanse, da postaneš, dobro razmišljaš! Javi se mi na mail in napiši reference, koliko levičarjev si uničil in se lahko začneš pakirati. Si pravi domoljub! Zighajl

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Bodoči Vardist (nepreverjen)

To je dokaz, da so levičarji nekulturni!

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Glej levičarske parazite, kako delijo minuse. Resnica boli!

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

vsi ki so ti dali minus so sigurno pedri

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

in to ne navadni pedri
temveč ta pravi smrdljivi pedri

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

dragan krstic (nepreverjen)

Slike na fasadi kulturnega ministrstva so dokaz kaksni odlični kulturni delavci so protestniki zato so jako upravičeni da jim minister za kulturo plačuje izpad dohodkov in plačilo za penzijsko ter zdravstveno zavarovanje. Ste videli čudovite abstraktne umetnine na stavbi. Te abstraktne umetnine ni znal ustvariti niti Picasso.Res enkratno. Če bi jim pa minister dal več, bi si lahko privoscili se več koke in travce pa bi bile te umetnine se lepse.

dddooe (nepreverjen)

Vse ta kvazi kullturnike in nestrpneze izgnat. Nonstop so na drogi.

Ha ha sploh ne ve (nepreverjen)

da so nekulturniki muslimanski

PREKLETA DRHAL (nepreverjen)

PREKLETA DRHAL LJUBLJANSKA - ČEFURJI. Pa kaj mislite da je Ljubljana Slovenija, ko bomo enkrat gor stanoli iz podeželja te boste leteli v p......... m. to kar se dogaja je pa res višek vsega in to taki ki v življenju nikoli niso nič delali.

tanja flaškon (nepreverjen)

v Ljubljani živimo samo pametni ljudje
Vi na periferiji ste še na nivoji krapinskega človeka
in nič čudnega da vam hodi striček iz Krapine na obisk
in vas jebe

In reply to by PREKLETA DRHAL (nepreverjen)

prekmurec. (nepreverjen)

hodi tudi striček iz Čakovca

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

real (nepreverjen)

zajebejo život kulturnikom te pa se čudijo? čisto prav!

Čergoli (nepreverjen)

Iz zanesljivih virov sem izvedel, da Zlatan in njegovi podporniki pripravljajo frontalni napad!!!!! Maske obvezne, Kreker pa se je skril v luknjo in se je tudi ukozil.

Stanislav Paradiž (nepreverjen)

Uslužbenka naj ostane doma, ne bo nobene škode, ker itak delajo same butarije.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice