Filmski teden Evrope tudi v Pomurje prinaša brezplačne projekcije odličnih filmov! Majske srede rezervirajte za kino večere v MIKK-u.

Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota v okviru Filmskega tedna Evrope organizirata brezplačne projekcije filmov. Dogodek v naše kraje prinaša kakovostno evropsko filmsko produkcijo. 

Ob sredah zvečer nas k ogledu vabijo Bojevnica, zmagovalec 29. LIFFa in prejemnik nagrade LUX, kontroverzna Hiša, ki jo je zgradil Jack Larsa von Trierja in navdihujoč Bergman: eno leto, eno življenje. 

Vse tri brezplačne projekcije se bodo odvile v prostorih MIKK-a, same filme pa bomo v našem mediju podrobneje predstavili v prihodnjih dneh.  

Spored Filmskega tedna Evrope v Murski Soboti (MIKK):

•    Sreda. 8. maj ob 20:00 Bojevnica – A Woman at War
•    Sreda, 15. maj ob 20:00 Hiša, ki jo je zgradil Jack – The House That Jack Built
•    Sreda, 22. maj ob 20:00 Bergman: eno leto, eno življenje – Bergman - ett år, ett liv

*Način vstopa: do zapolnitve mest, prevzem vstopnic ni potreben.

Kar 34 brezplačnih projekcij po vsej Sloveniji

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Med 4. majem in 13. junijem se bo v 12 krajih po Sloveniji zvrstilo 34 brezplačnih projekcij, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. 

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Brezplačne projekcije bodo potekale v Celju, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Sežani, Kranju, Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Izoli in Slovenski Bistrici ter na Ptuju in Ravnah na Koroškem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice