Mešani pevski zbor Štefana Kovača je v petek ob obeležitvi pol stoletja neprekinjenega delovanja navdušil poslušalce s slavnostnim koncertom z naslovom Pesmi brezčasnih sanj. Na koncertu v Gledališču park v Murski Soboti so nastopili Stari kovači, pevke in pevci, ki so nekoč prepevali v zboru ter sedanji pevci in pevke, ki nadaljujejo bogato glasbeno in pevsko tradicijo zbora pod mentorstvom zborovodje Tomija Bušinoskega. 

V prvem delu koncerta je zbor občinstvo popeljal v svet uspavank, ki je ob pesmih in dramatizacijah dijakov Gimnazije Murska Sobota lahko podoživljalo najnežnejše trenutke otroštva. V nadaljevanju je zbor predstavil krstno izvedbo treh novih prekmurskih pesmi, ki jih je za častitljivo obletnico zbora napisala skladateljica Tjaša Cigut. Ni manjkalo tudi veselih in zabavnih melodij, ki so stopnjevale radostno razpoloženje pevcev in poslušalcev. 

Vsem zbranim je ob jubileju spregovoril župan občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, ki je vsem bivšim in sedanjim pevcem, pevkam in zborovodjem čestital ter izrazil svoje spoštovanje, naklonjenost in podporo umetniškemu glasbenemu ustvarjanju. Pevcem in pevkam so bila podeljena bronasta, srebrna in zlata Gallusova priznanja. Besede zahvale so bile izrečene tudi vsem zborovodjem, ki so vodili zbor v polstoletni zgodovini umetniškega ustvarjanja, kot tudi vsem zunanjim sodelavcem za pomoč, sodelovanje in podporo.
 
Zbor bo častitljivo obletnico obeležil še s sakralnim koncertom, ki bo 11. junija v cerkvi Svetega Nikolaja v Murski Soboti ter drugimi načrtovanimi nastopi v sezoni.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja (nepreverjen)

Zelo lep koncert. Čestitke ob častitljivem jubileju!

Starejše novice