Mestna občina Murska Sobota je danes objavila razpis za podelitev nagrad ob slovenskem kulturnem prazniku.

Soboška občina podeljuje nagrade posameznikom ali skupini ustvarjalcev za dosežke na kulturnem področju.

Upoštevali se bodo dosežki na naslednjih področjih: filmsko, glasbeno, gledališko, knjižnično, likovno, literarno, muzejsko, plesno, prevajalsko in publicistično, področje varstva naravne in kulturne dediščine in druga kulturna področja. 
 

Razpisana tudi denarna nagrada

Občina bo podelila naslednje nagrade: 

  • Denarna nagrada Mestne občine Murska Sobota za vrhunske dosežke ali za življenjsko delo na področju kulture
     
  • Plaketa Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture, priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo na področju kulture 
     
  • Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo mladih ustvarjalcev na področju kulture

Pri denarni nagradi bodo upoštevani vrhunski dosežki ali življenjsko delo, s katerim je bila občinska kultura uveljavljena v širšem slovenskem ali mednarodnem prostoru. Za pomembne dosežke v kulturi, ki predstavljajo pomembno obogatitev občinske kulture in so bili javnosti predstavljeni v zadnjih dveh letih, se bo podelila plaketa. Priznanje pa bo podeljeno za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini.

Kandidate lahko predlagajo tako posamezniki kot pravne osebe. Predlogu za podelitev denarne nagrade je potrebno priložiti dokazila.

Nagrade bodo podeljene na osrednji občinski slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku februarja 2019.

Predloge z utemeljitvijo lahko pošljete do 4. novembra 2019 s priporočeno pošiljko na naslov: Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa ulica 2, 9000 Murska Sobota ali jih osebno vložite na vložišču mestne uprave. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sd Samo Denar (nepreverjen)

Ge mislim ka P......c B.....a :-) kak je ona fajn,vse zrihta ;-) za svoje :-) 100 let je že na stolčku ;-) zdaj že pomali bole na dveh :-)

Starejše novice