Danes so v Galeriji Murska Sobota pripravili Počitniško delavnico za majhne in velike ljubitelje umetnosti.

Likovna delavnica poteka v spremljevalnem programu trenutne razstave Naključja III, delavnico pa so pripravili za otroke, mladino in odrasle ljubitelje likovne umetnosti.

V galeriji so za udeležence delavnice pripravili vodstvo po trenutni razstavi, skupinsko ustvarjanje, nastalo delo bodo razstavili v izložbi galerije ter samostojno ustvarjanje. Na začetku so otroci in drugi obiskovalci spoznali trenutno razstavo Naklučja III, na kateri so razstavljena tudi dela štirih pomurskih avtorjev Katje Sudec, Mirka Rajnara, Franca Mesariča in Dominika Frasa. Spoznali so likovne motive, optično umetnost, optične prevare, gibajoče slike ter drugo.

Nekateri so delavnice obiskali prvič, drugi so se že udeležili delavnic v galeriji. Povedali so, da je na delavnicah lepo, so kreativni in zelo radi ustvarjajo. V galeriji bodo počitniško delavnico pripravili tudi prihodnji teden.

Namen delavnice je, da otroci na primarni ravni začutijo umetniško delo, se umetniško izražajo brez vsiljevanja, ustvarjali bodo pa tudi naključja v Ateljeju Pike in Packa ter iskali smisel v risbicah.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Zakaj tak malo otrok?
Kdaj bo delavnica prihodnji teden? Je mogoče dobiti kaj več informacij?

Gost (nepreverjen)

Starejše novice