Ta konec tedna bo zopet pestro v središču Murske Sobote. Potekali bodo Sočna vilica ter koncerti in gledališka predstava za otroke.

Sočna vilica nas letos razvaja že sedmo leto! Ta petek, 12. avgusta, lahko med 11. in 20. uro na Slovenski ulici v centru Murske Sobote okušate različne jedi in pijače. 

Vaše brbončice bodo razvajali naslednji ponudniki:

Langoš Vinarium ponuja tradicionalne langaše in razne limonade. Lendavski Foodstock ponuja gurmanske in veganske burgerje ter krompirček. Soboška okrepčevalnica Trta gril pa ponuja napolitanske pice iz krušne peči.

Posladkate se lahko s slastnimi vaflji ponudnika Vafl. ali s sladolednimi rolicami Locoroll. Za pijačo bodo poskrbeli Skubeer Brewing s svojimi kraft pivi in Vina Kramberger z bogato ponudbo vin.

Za glasbeno podlago bodo poskrbeli Ninnay, Vita Renko, David Kreslin in Skupina 2.0. Več informacij lahko najdete tukaj

FB Ninnay

Skrito dvorišče

V soboto, 13. avgusta se boste ob 20. uri lahko prepustili zasanjanim zvokom zasedbe Mascara Quartet. Mednarodni kvartet bo na Skritem dvorišču za Hranilnico prekmurskih dobrot predstavil svojo eklektično glasbeno mešanico in vas ponesel od ulic Južne Amerike, do Portugalske in Afrike. 

Mascara Quartet so vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru, njihovo delo pa je prepleteno s številnimi posamezniki, skupinami, orkestri in ansambli. 

Koncert Klape Capris

V sklopu Soboškega poletja, bo v petek, 12. avgusta ob 20. uri na Trgu kulture nastopila Klapa Capris.

Klapa Capris je mediteranska klapa, ki je nastala v Kopru. Prepevajo predvsem tradicionalne dalmatinske, istrske in tudi slovenske pesmi. Za sabo imajo že številne koncerte in gostovanja, saj vedno poskrbijo za odličen klapski koncert in mediteransko vzdušje.
 

Gledališka predstava 

V mesto prihaja enkraten Cirkus Ganibilo! Gre za imenitno cirkuško predstavo za otroke z akrobati, klovni, artisti, čarovniki in strašnimi zvermi. 

Cirkuško zgodbo bosta zaigrala igralca Petra Kavaš in Vitomir Vratarič. Predstava je primerna za otroke starejše od dveh let in traja približno 40 minut. Dobimo se v soboto, 13. avgusta ob 10. uri na Trgu kulture v Murski Soboti.   
 

Starejše novice