Včeraj je v Mikku Klub prekmurskih študentov pripravil dogodek meseca oktobra - ples, umetniško razstavo, smeh in degustacijo žlahtne kapljice.

Ritmi polni strasti, urbani družabni ples tango, ki ga odlikuje improvizacija, medsebojna komunikacija in glasba, ki se izvaja v tipični tradicionalni zasedbi. Skozi osnovne slike tanga je popeljal plesni učitelj Blaž Šumak, v Mikk-u pa so na plesalce čakale vrtnice.

Z razstavo umetniških del promovirajo mlade prekmurske umetnike. Razstavljal je Matej Markovič, ki je oblikoval tudi vizualne predstavitve KUL-ture. Predstavili pa so tudi mlado prekmursko umetnico Barbaro Lenarčič, ki ji multipotentnost umetnosti ni tuja.

Za smeh je poskrbela Impro liga. Na KUL-turo so povabili najbolj smešno gledališče v Sloveniji in tudi gledališče, v katerem sodeluje tudi občinstvo. Improvizacijsko gledališče je zelo podobno klasičnemu, razlika je, da igralci improvizirajo brez scenarija, kostumov, rekvizitov, kratke prizore realizirajo skozi navdihe in predloge iz publike ter so pri tem neizmerno smešni.

Za dvig kulture pitja vina so poskrbeli z degustacijo žlahtne kapljice in spremljajočo razvrstitvijo vin, pomenu vina, stereotipih, kakovosti in ujemanju pravega vina z določeno hrano. Obiskovalci so imeli priložnost se poučiti o vinu in kulturi pitja.

Simon Rubin

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice