FOTO: Murska Sobota "Prekmurje EU"
V soboto se je zaključil štiridnevni mednarodni festival sodobnega plesa Fronta, ki vsako leto v Murski Soboti poskrbi za prav posebno plesno vzdušje.

V štirih dneh se je zvrstilo 25 dogodkov, povezanih s plesom. Predstavili so se umetniki iz Slovenije, Belgije, Italije, Velike Britanije, Avstrije, Madžarske, Nizozemske, Francije in Izraela.  

Matjaž Farič, umetniški vodja festival je na svojem Facebook profile objavil zapis, v katerem je opisal nekaj neprijetnih situacij, ki so se jim zgodile med festivalom.

Med drugim je zapisal:

“Saj organizatorji poskrbimo, da ni večjih problemov, je pa zmeraj zelo nelagoden občutek, ko moraš vzgajati tuje otroke. Zmeraj je skrajno neprijetno, z občutkom krivde.
Obstajajo različne situacije in najbrž vaš otrok pri maši ne “uleti” takoj na prižnico, v banki za “šalter“, v restavraciji h kuharju za “šporhet“, kirurgu v operacijsko dvorano, k policistu na sredo križišča pomagat urejat promet, k električarju na drog, k zidarju na gradbišče, k šoferju avtobusa za volan, ... in tudi tam največkrat ni prepuščeno razlaganje situacije drugim”.

Več pa si preberite v priloženi objavi. 
 

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
števk (nepreverjen)

Brez komentarja. Sicer pa me napisano ne preseneča preveč.

Pax (nepreverjen)

Takšna je naša realna situacija. Fosili se bomo morali pač prilagoditi, na žalost.
Sicer pa absolutno podpiram Faričevo razmišljanje.

ghj (nepreverjen)

Odziv ima dve plati in obe imata svojo težo. Pomislek Matjaža je z vidika umetnika seveda zelo na mestu. Seveda se pa obenem mora zavedati, da dela dogodke v mali Soboti, na odprtih lokacijah, v poletnem počitniškem času.....in ne v prestižnih dvoranah. In proces kulturnega izobraževanja, v katerega sodi tudi festival Fronta, je zelooooo dolg. Želim si le, da bo Fronta trajala še dolga leta in pripomogla k dvigu kulturnega dojemanja, takšnih in drugačnih dogodkov.

bull68 (nepreverjen)

Takšnih otrok mi je žal. Zaradi staršev, kakršne pač imajo. Če so otroci nevzgojeni teroristi, ni zato kriva niti šola, niti družba, ampak STARŠI!

.... (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Starši so z otrokom 1 uro, kako takšen vpliv?

In reply to by bull68 (nepreverjen)

Zrcalcezrcalce (nepreverjen)

Otrok je odsev starša.. Sicer pa otrok je dandanes pripomoček za "lajke"...

Jazzz (nepreverjen)

Dobra. :)

In reply to by Zrcalcezrcalce (nepreverjen)

princesa Ana (nepreverjen)

Prav ima.

Gostka (nepreverjen)

Saj nej ka nema prav, ali pri odprejtih dogodkih, praktično na cesti je pač pričakovati tudi kaj takšoga. Sicer pa, nej je to isti človik kak je v Črnelavcih prvi protivnik otroški igralom :) Tomi deca lekar rejdno na živce idejo :)

lmo29265

V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na spletu, zato sem se odločil, da pogledam. No, vse je bilo res in to mi je popolnoma spremenilo življenje. začel__➧➧➧➧ www.WebJob33.Com

čarni vrag (nepreverjen)

Današnji starši so produkt permisivne vzgoje. Zato nimajo nobene odgovornosti in empatije. Fuknjenec bo pač rinil svoj voziček čez prizorišče.

lazes (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

k kaksoj konstrukciji? vhod v mikk je za tebe konstrukcija za ples? pezde eno to nede napiso ka mi skoro dejte z vozicka obrno kda je leto v mikka se na starejse bunit ka so naj v ostariji tiho. moje dejte je pisnolo nej. ovi so njemi notri galamili zaj so ti pa deca kriva?

;;;: (nepreverjen)

lazes.+++++++++++++++++ Točno tak .In to ni nikakršni ples to je čejsanje in zvijanje ter kriljenje kak da bi imeli napade

In reply to by lazes (nepreverjen)

Pezde osebno (nepreverjen)

Prišel si na grajsko dvorišče. Tam je stala prav velika konstrukcija za visenje na tkanini. Ogledaš si jo lahko tudi na fotografijah. Videla te je vsa publika. Potem si se zataknil v vrata Mikka, ker so bila vrata za voziček preozka. Nihče od prihajajočih gledalcev ni mogel ven in ne not, predstava se je že začela. Res je, preskočil sem voziček, da sem lahko vstopil v Mikk in čakajoče v Mikku opozoril na galamo. Zelo hitro si se potem namenil nazaj. Prosil sem te, če lahko greš po drugi poti. Rekel si mi, da ne moreš, ker imaš otroka v vozičku in ker so tam stopnice. Ponudil sem se, da sam odnesem voziček po stopnicah, kar si odklonil. Kaj je bilo tako nujnega, da si moral prav med prireditvijo skočiti z vozičkom za kratek trenutek MiKKa in prav po tisti poti? Sem ti pa zelo hvaležen, da si potem le našel drug izhod in ne tistega preko prizorišča. Zato te vabim, da greva na kavo skupaj v Mikka, ko ne bo tam kakšne prireditve in se direktno pogovoriva.

In reply to by lazes (nepreverjen)

DamjanMurko (nepreverjen)

Pa ka se pses v ton parki v mikk? Premali ti je park? Ge bi te se vrezo dvakrat za vuja ka se navcis obnasanja

In reply to by lazes (nepreverjen)

Nikakor pa ne (nepreverjen)

zlotvorne umetnosti in zlokakih predstav za vsako ceno.

Culle (nepreverjen)

“Nije žvaka za seljaka!”

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice