Ponovno bo mistično na Gradu na Goričkem. Odvila se bo že druga prireditev Noč gračkoga zmaja.

Pri Gradu na Goričkem bo v soboto, 22. oktobra 2016, od 14. ure naprej in vse do jutranjih ur naslednjega dne na grajskem dvorišču in v parku ob dvorcu potekala mistična zabava. Prireditev – Noč gračkoga zmaja, ki bo letos drugo leto zapored prežeta z odlično prekmursko kulinariko, kulturno-etnološkimi vsebinami in animacijo za otroke in odrasle. Na odru bodo obiskovalce zabavali priljubljeni hrvaški glasbeniki Ivan Zak, Učiteljice in slovenski ansambel Horizont.

V letošnjem programu boste videli tudi srednjeveški spektakel z zvezdami pomurskega humorja Macho in Mejke, predstavo Vitez mali Bu in ognjeni šov.

Obiskovalce bodo pričakali domiselno začasno postavljeni, okrašeni »štandi« z domačo kulinariko goričke gibanice, repnjače, pogače, posolanke, bograč, pečeni kostanji, langaš ..

Prireditev »Noč čarovnic«, ki je nekdaj  na Goričko pritegnila tudi 20 tisoč obiskovalcev in več, se tako na Goričko  ponovno vrača, sicer z drugačnim imenom, a z enako vsebino. Rdeča nit prireditve bo ponovno pravljični zmaj Kač, o katerem kroži legenda.

Legenda tega gradu pa govori o zmaju Kaču, ki je bival v gradu. Rad se je hodil kopat v ribnik v dolino in ob tem na breg vedno odložil zlato krono. Nekega dne mu jo je ukradel sin grofovskega hlapca in stekel z njo v grad. Zmaj mu je hitro sledil in se razletel na kose ob tem, ko je trčil v kovano mrežo na vhodu v grad.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Opet ta ciganska muzika, ka resno nemrete enkrat neka pametnoga pripelate?

Kurblaš (nepreverjen)

Dajte odjebite glupi goričanci..da ste teleta ste milijonkrat dokazali...pataleskaške zarovani..čarovnice ste spušili in praf je tak...odjebite hahaha pridite v Rakičan ka te vidli kak se to dela ...buldogi eni zarovani mrš

bono1

Se se mi smiliš, kak si glupi.Rakičan se lejko skrije pred Gračkimi čarovnicami nikdar kaj takšoga nete tan vkup spravili.Gledej muzike me ne briga, mislim na ostale stvarij na takšij prireditvaj.

In reply to by Kurblaš (nepreverjen)

zakaj (nepreverjen)

Kda san prećito, što de nastopo san se odločo, ka nejden. Pa rejsan more biti nekši Zak, pa nekše učiteljice- škoda toga imena, nega doma nika pametnejšoga, razen, če so najcenejši, ka indri tak ne nastopajo. Pa še te je nej razlog, ka jih zovejo na lejpo Goričko. Organizatori strlili ste popolnoma mimo.

tutu (nepreverjen)

@ Kurblaš

A boukše je v Rakičani, šteri je 100% kopija dogodka pri Gradi?!?!? Ne smeši se, prosim te lipou. Najvekša fešta v ms je dogodek, sprekopejrani od Grada in poteka v raziskovalno izobraževalnon centri Dvorec Rakičan...

Gost (nepreverjen)

Ja pa se ja ne boste spuščali na nivo izmečka kot je kurblaš.
Enostavno se je treba sprijazniti, da narava enim ni dala dovolj, da bi bili sposobni vsaj kulturne komunikacije.

Intelekta (nepreverjen)

Super, prireditev se pocasi vraca nazaj na stara lota! Upam na stevilcno udelezbo, ter da vrnemo stari sijaj tej nekdar vrhunski prireditvi. Korak naprej je viden vsako.leto.

Pekatete (nepreverjen)

Tou je se ena kmetauzarija. Grad pa Rakičan. Glih dobro za zaostalo Prekmurje.

Gost (nepreverjen)

pa rejsan se morete vsako leto štukate za te čarovnice???? hujši ste kak deca v vrteci

pa ena (nepreverjen)

Brezveze ste eni takši pametnjakoviči što ščej naj ide v Rakian na čarovnice što ščej naj ide Gradi na zmaja če se pa komi muzika ne vidi na enoj pa drugoj prireditve pa naj ostane doma pa se nej trbej tu čednoga delati ge je bokša muzika pa kero je bokša prireditev na sveti je na tisoče ljudi in ima vsak svoj okus zato leko saki ide kama ščej ! Na teh forumaj so pa itak vedno glasni samo kakši 18 letnike keri se tak v dveh voraj napigejo na takših prireditvaj te pa samo navola z njimi !!!!

rđave (nepreverjen)

ma ite v kurac goricanci ka ste tou za muzike izbrale...

Starejše novice