Včeraj zvečer smo lahko v dvorani Soboškega gradu doživeli nastop dveh mladih glasbenic. Kalliope je glasbeni duet, dveh domačih glasbenic, Alje Petric in Tine Čeh, ki s svojo glasbo in njenim melodičnim prelivanjem različnih zvrst na subtilen način skuš

Nadeli sta si ime Kalliope, ki pomeni »lep glas« in v grški metodologiji predstavlja hčerko Zeusa - muzo epske poezije. Skozi improvizacijo in določene glasbene strukture, ob igranju kitare, flavte, kalimbe, violine in vse do himalajskih posodic ter perkusivnih instrumentov, kombinacijo petja, klasičnih in prvinskih inštrumentov, pričarata posebno vzdušje, polno pozitivnosti in svetlim pogledom na svet.

Alja Petric (vokal, kitara, flavte, kalimba, himalajske posodice): “Z glasbo sem se začela intenzivno srečevati in povezovati že v zgodnjem otroštvu. Skozi različna izobraževanja in lastna nadgrajevanja sem spoznavala različne veje glasbenih standardov, kot so klasika, jazz in etno glasba, ter se izpopolnjevala v petju in igranju raznovrstnih prvinskih in klasičnih instrumentov. V zadnjem obdobju sem začela s poslušanjem svoje notranje glasbe še globlje odkrivati sebe, predvsem pa svoj čudovit dar, s katerim sem prišla na svet in ga zdaj preko spontanih melodičnih vibracij, ki se zgodijo v nekem čarobnem trenutku, delim naprej.”

Tina Čeh (violina, viola, vokal, perkusivni instrumenti): “Glasba je moj način življenja že od osmega leta, ko sem prvič stopila v glasbeno šolo. Večino časa sem posvetila študiju klasične violine, vendar so me pozneje pritegnile tudi druge zvrsti. S pomočjo glasbe imam priložnost spoznavati različne države in kulture ter s tem čast srečevati posebne ljudi, ki me vedno znova navdihujejo z vero v svoje poslanstvo. Moje poslanstvo je s pomočjo glasbe podariti trenutek za meditacijo, inspiracijo in moč, da bi se vsak dan trudili za lepši in boljši jutri.”

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice