FOTO: Jan Vitez
24. Pomurski poletni festival je Veliko Polano spremenil v središče, glasbenih, športnih in kulinaričnih dogajanj.

Dogodek s 24-letno zgodovino vsako leto privabi med 20 in 30 tisoč obiskovalcev in tudi letos zabava množico zabave željnih.

Osemdnevno koncertno dogajanje je v soboto odprla energična hrvaška pevka Jelena Rozga, koncertni večeri pa so se v nedeljo ter ponedeljek nadaljevali v družbi Modrijanov in Klape Iskon.

Izjemno pestro je bilo tudi včeraj, saj sta v popoldanskih urah zabavala turnir v malem nogometu in Kukuc predstava Smetarko Darko. V večernih urah pa so na oder stopili še skupina Blue Planet in Tony Cetinski.

Enega najpopularnejših hrvaških pevcev, ki je svojo profesionalno zgodbo začel pisati leta 1988, glasba spremlja že od malih nog. Za svoje delo je prejel številna priznanja in nagrade, s svojim nastopom in priljubljenimi skladbami iz dolgoletne glasbene kariere pa je včeraj navdušil tudi v Veliki Polani.

Nekaj utrinkov vam ponujamo v spodnji fotogaleriji.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Majster123! (nepreverjen)

tony je očitno prišo z organiziranim prevozom, ker nič ne piše da bi koga povozil.

Landini

Dajte mladina. Prosim vas, podite na kvalitetnejše festivale. Ne pa na to. A ste res brez okusa? V okolici je ogromno festivalov svetovnega nivoja, kjer se družite z vrstniki iz celega sveta, ne pa s svojo majhno grupico vrstnikov. Zdaj pojdite v svet, ne pa, da ste zadovoljni z nekim majhnim festivalčkom.

Lucifer (nepreverjen)

To je prinas v Prekmurju bolj kompleksna zadeva kak si pa mislimo. Vse je to stvar individualne vzgoje posameznika in vpliv staršov na mladostnika. To se prenaša iz roda v rod. Na markovskon je to fejst tradicionalna stvar. Če so doma že starše poslujšale tej hrvaške patalejskare te znaš ka se stare nede trujdo maloga ale pa malo spregučate ka naj poslujša raje Rolling Stonese ale pa naj ide inouk na Nova Rock festival. Tou je isto kak, če be ga probo spreobrnite iz katolika v muslimana. Stvar razgledanosti pa kulture. Vsi pa dobro znamo kelko kaže na termometre kulture pa razgledanosti prinas v Prekmurje. Nege na ravne Albanije..

In reply to by Landini

Landini

Mogoče si pa res zadel bistvo. Sploh glede razgledanosti na področju kulture. Ne vem. Tudi moji starši imajo radi to glasbo, sicer bolj tisto iz Yugo časov in ne Učiteljic, Lukov, Tonijev itd. Pa vseeno jaz ne poslušam te glasbe in sem bil praktično na večini evropskih festivalov. Na koncu si še vedno prepuščen sam sebi in moraš sebe izpopolniti. Res pa je, da moji starši cenijo tudi bande iz Zahoda. Niso fani, ampak poznajo pa najbolj znane komade. Me pa res veseli, da nisem edini v razmišljanju.

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

rock'n'roller (nepreverjen)

Sploj si nej edini. Je pa pri nas glih obratno. Ges pa žena oba v rock muziki, deca pa odijo na tou sranje v Polano. Sicer doma toga ne poslušajo ali pač majo takšne prijatele keri so cejli masni gda čujejo hrvaško sranje od muzike. In te pač z izgovoron ka vsi ta idejo in ka se drugo itak ne dogaja pač idejo. Ge si pa samo svoje mislin in me srcej boli. Nemren jin dopovedati ka je trenutno napredna in razgledana mladina zbrana v Tolmini na PRH, v Polani pa samo.... ka nemo grdo gučo, ka so moja deca trenutno tudi tan. Na žalost...

In reply to by Landini

Renatas1232211 (nepreverjen)

To pa ni res!!!Sem bla vceraj prvic in lahko povem predskupina je bila super ;Cetinski pa zelo razocaral.Sploh ne ve peti ;s tem mislim da ni zadel visokih tonov ;pravo razocaranje

gost1 (nepreverjen)

Za te pejneze (Blue Planet zašenki že 10 LEJT) so za organizatora rejsan bilij super.Nej so še slike gor dali z Tonijon....

car (nepreverjen)

Tega pijanduraša nesposobnega že nebi poslušau. HVALA.

Starejše novice