Vir: Facebook profil Bograč kratkih filmov
V treh dneh so predstavili kar šestnajst kratkih filmov.

Minuli vikend se je na Lendavskem gradu, v občini Lendava, odvil filmski festival z imenom Bograč kratkih filmov. V treh večerih so si obiskovalci lahko ogledali kar šestnajst kratkih filmov.

Program obogatili pogovori z ustvarjalci

Festival kratkega filma se je v Lendavi odvil tudi letos in popestril vroče poletne dni. Poleg ogleda kratkih filmov, so program obogatili tudi pogovori z ustvarjalci filmov.

Lendavo so obiskali turški režiser Murat Ugurlu, ki je filmsko režijo doštudiral na priznani poljski filmski šoli v Lodžu, avstrijski režiser Dominik Enzi, ki trenutno ustvarja na Dunaju ter ustvarjalci slovenskega filma Nevihta, ki je nastal pod okriljem produkcijske hiše Temporama.

Vir: Facebook profil Bograč kratkih filmov

Obiskovalci so si filme lahko ogledali brezplačno

Od petega do sedmega avgusta, se je v treh večerih zvrstilo šestnajst kratkih filmov. Dogodek, ki se je začel ob 21. uri, je poleg ogleda filmov ter pogovora z ustvarjalci nudil tudi priložnost za sproščeno druženje in klepet.

Dogodek, ki ga je organiziralo lendavsko Kulturno umetniško društvo Lavina, s podporo občine Lendava, je bil vse tri večere brezplačen.

V času filmskega festivala pa si je bilo možno, na spletni strani Baze slovenskega filma nekatere filme ogledati tudi preko spleta.

Vir: Facebook profil Bograč kratkih filmov

Pester nabor kratkih filmov

V vsakem od treh večerov so si obiskovalci lahko ogledali štiri filme. Petkov spored je ponujal dva tuja filma: Temple ter Emergency exit in dva domača: Babičino seksualno življenje ter Sčasoma.

V soboto so bili na sporedu Postcards from the end of the world, Najtopliji dani leta, Sestre in večkrat nagrajeni film režiserja Arona Horvátha Delčki. Zadnji dan je filmski festival ponudil filme Nevihta, Collectors, Vagabond in Branka.

Vir: Facebook profil Bograč kratkih filmov
Vir: Facebook profil Bograč kratkih filmov

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cucir (nepreverjen)

ma jok kak bedno bilo, zato tudi toliko publike samo. že samo ime zadeve je adijo.

Starejše novice