Moški vokalni kvintet je včeraj na Trgu kulture odprl Soboško poletje, tam bodo v poletnih mesecih poskrbeli za pestro dogajanje v mestnem središču Murske Sobote.

Moški vokalni kvintet Aeternum letos obeležuje svojo 10. obletnico delovanja. Fantje so se zbrali teden dni pred praznovanjem Abrahama Andrejevega očeta, saj so želeli ustvariti nekaj kreativnega ter mu zapeti ob častitljivem jubileju. Nastala je skupina prijateljev, prej le znancev, ki že 10 let ustvarja v isti zasedbi. Člane povezuje večna (lat. aeternum = večnost) ljubezen do a cappella petja. Pevsko aktivnost dokazujejo s številnimi nastopi, žanrsko raznovrstno obarvanimi koncerti in udeležbo na raznih festivalih ter tekmovanjih, kjer so dosegli zavidljive rezultate. Na Trgu kulture se jim je včeraj pridružila tudi Srakova banda.

Aeternum:

Tomaž Gregorec - 1. tenor

Blaž Černela - 2. tenor

Mitja Horvat - 2. tenor

Andrej Tibaut - bariton in umetniški vodja

Danijel Berden - bas

Tagi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

MVK (nepreverjen)

V znak zahvale za sodelovanje bi radi dodali, da so z nami poleg Srako bande nastopili še Tamburaški sestav iz Ljutomera, pevec ruskih romanc Fredi Ponudič in pianist Damjan Kuzma. Hvala vsem! MVK Aeternum

Starejše novice