Boris Kobal, zoper katerega je Slovensko ljudsko gledališče Celje podalo kazensko ovadbo zaradi plagiata komedije Profesionalci espe, je danes za STA poslal svoje opravičilo. Kot je zapisal, ga je k temu prignala huda osebna stiska, v kateri se je znašel.

Boris Kobal, zoper katerega je Slovensko ljudsko gledališče Celje podalo kazensko ovadbo, zaradi plagiata Profesionalci espe, se močno kesa. V pismu, ki ga je poslal na STA, kot razlog svojega dejanja navaja hudo osebno stisko, v kateri se je znašel. 

Objavljamo del Kobalovega zapisa.

»Sprašujete se, zakaj sem pri svojih 63 letih storil tako nesprejemljivo dejanje? Razlog je huda osebna stiska, v kateri sem se znašel. Gledališče kot tako mi je dalo nekaj zadoščenja, a ko se ozrem nazaj, vidim, da mi je povsem pobralo zasebnost. V imenu 'boga teatra' sem zanemaril velik del svojega življenja in pristal v osamljenost in zagrenjenost. Pred leti sem padel v težko depresivno stanje, moral sem si poiskati pomoč. Depresija se je kljub strokovni pomoči v zadnjih letih le še poglabljala.

Slovenski javnosti se želim opravičiti, ker sem ravnal narobe. To, da sem prevedel delo drugega avtorja in se podpisal s svojim imenom, ni bilo prav. Narobe sem tudi ravnal, ker sem se zavil v molk in slovenski javnosti nisem pojasnil, kaj se dogaja.

Želim, da bi se morebitna škoda odpravila in tudi zato je Celjsko gledališče že prejelo ves izplačan avtorski honorar.«

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vladop (nepreverjen)

Mnogokrat je v javnosti kritizirau cerkev in krščanstvo,sedaj se je pa pokesal po krščasko !

Vladislav (nepreverjen)

Ne v imenu "boga teatra" ampak v imenu Mamona "boga denarja".
https://sl.wikipedia.org/wiki/Mamon_(Sveto_pismo)

875 (nepreverjen)

Levičarska depresija ga ma...običen nategun in lažnivec.

Ljukav ko ljisic (nepreverjen)

Eh ja , te pa če je tak , te pa je oproščeno.lol.

pomurec1919 (nepreverjen)

Humanist......umetnik.......kulturnik.......borec za človekove pravice.....itd
Antihumanist.....antiumetnik.....antikulturnik.......kršitelj človekovih pravic.......itd
Grebator,.......komolčar.............osebne težave..........stiska.....depresija bla,bla,bla. Ja pizda če imaš depresijo si za v.LjPolje, Ormož,Vojnik,Idrijo,Begunje lahko tudi Hrastovec.
Kaj ma tu zdaj nekaj cmizdrit kot baba. Naj si enega s konopljo potegne, šalco toplega mleka pa takša "njegova" depresija mine. Depresijo ma on edino v žepu. Lažnivec. Fuj....bljak!!!!

lauraas (nepreverjen)

Baje je imel bajno plačo!

DF (nepreverjen)

Kaksno placo pa ima tvoj bogec Janez Jansa za nedelo. Nekajkrat na leto pride v parlament, placo pa dobiva kot ostali poslanci, ki so vedno prisotni in delajo. Kobal je pa zame nicvrednez in navadna baraba.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti smotani, tu je govor o Kobalu, ne pa o Janši. Kar se pa tiče Kobala, res je med levičarji dosti ničvrednežev in navadnih barab.

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Kaj hoces povedati, da med desnicarji ni nicvrednezev in barab?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Je to prav, da nekdo dobiva visoko placo ceprav ne dela?????????' Pa vi desnicarji ste ja najbolj posteni, pravicni, negresljivi, dobri, ...........

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Redell (nepreverjen)

Poskus relativizirati kriminal in krajo levicarja Kobala z navajanjem bivsega partijca Janso, ki je dezurni krivec rdecih najvijacev je vredno pohvale najvecjega informbirojevca. Privleci se Leljaka, Kucana, Jevska, Zidana. Je brezveze, kot prdec v vetru.

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Bi tebi sef dal polno placo, ce bi enkrat mesecno prisel na delo?????*? Ne bi. Nagnal bi te. Jansa pa lahko dela kar si izmisli in vi to zagovarjate.Jansa ni dezurni krivec temvec RESNICNI krivec za marsikaj slabega v Sloveniji. DUTB, ZUJF, ZPIZ - 2. ................

In reply to by Redell (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Najbolj smesno in zalostno je pa to, da Jansa in stranka SDS neprestano sklicujejo izredne seje in interpelacije, glavnega poglavarja pa ni na sejah, ceprav bi moral biti. Njegovi vojscaki se pa cel dan pred TV kamerami norca delajo iz sebe in stokrat ponavljajo enake besede in stavke. Vi z zdravo kmecko pametjo in najvecji domoljubi jih pa neprestano volite, da se lahko norcujejo iz nas.

In reply to by DF (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Ne zagovarjam ga, dvomim pa, da nihče med nami v življenju ni prepisal naloge, domačega branja, v seminarskih in diplomskih se najde svasta. Če so jih avtorji sploh pisali sami. Pozablja se, da eni dolga leta dobro živijo od tega, pa jih ne obsoja nihče. Dvojna merila...

Hmmmmm (nepreverjen)

Dobro, majster. Ajde, razmin če kak učenec oz. dijak prepišeš kakšno seminarsko ali domače branje. Pač, si mladi, o avtorskih pravicaj te v šoli (na žalost) ne navčijo dosta. Oziroma bi lejko dosta več. Ampak vse, kar zavestno prepišavleš kak odrasel človek, pa je obsojanja vredno. Navsezadnje je napiso (oz. prepiso) komedijo zato, ka de zaslužo s ten. Če bi mel tak velke probleme, bi si pač vzel bolniško, se šau zdravit pa pač komedije nebi oddal. Ampak te bi pač zaslužek trpel. Hja, pohlep je frka... Te se pa še izgovarjaš na nekšne depresije. Ges san mel tudi psihične probleme kda san piso diplomsko pa nejsan niti pomislo na to, ka bi sploh del le-te prekopejro. Ov pa prekopejra celotno delo. Zaj se pa dela lepi pa nedužen. Nej, naj nosi posledice svojoga ravnanja. Pa mi je Kobal bil sigdar kar ok... Pa politika pri meni ne špila zraven....

In reply to by Bindi (nepreverjen)

pomurec1919 (nepreverjen)

Preberi si še enkrat kaj si napisal, da nihče med nami (očitno si ti tudi med takšnimi) ni prepisal naloge......... . Ne sodi drugih po sebi.
Bumbar ti to primerjaš z prepisovanjem domačega branja. Očitno si ti tudi v depresiji. Daj nažgi si eno "bakljo".
Zdaj te podučim kaj pomeni zakonito prepisati. Citiram Bindi:"Ne zagovarjam ga, dvomim pa, da nihče med nami v življenju ni prepisal naloge, domačega branja, v seminarskih in diplomskih se najde svasta.

Tisti ki laže tudi krade. Kobal je storil oboje.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Baraba je baraba. Ce je levi ali desni se vedno je baraba.

Janez Komunist (nepreverjen)

Kaj Kobal,ponarejevalcev zgodovine se treba bat in to takih kot je ta baraba na linku...

https://www.vecer.com/kako-je-mrtev-che-guevera-po-grimsovih-besedah-se…

lepec (nepreverjen)

Se strinjam, črni nas ogrožajo in z generalom Glantzkopfom na čelu so pripravljeni storiti marsikaj za svojo resnico. Njegove oprode mu slepo sledijo.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Stari navijac mure (nepreverjen)

MURA SAMPIJON. KAJ NAS BRIGA KOBAL. SMILJAN NEKA OD MURE NAPISI⚫⚪♥️

gost25 (nepreverjen)

Hahhaahhaah ta je najboukša!!!!!! Faca

In reply to by Stari navijac mure (nepreverjen)

Suli (nepreverjen)

Gospod je z svojimi nastopi (gledališče, televizija, Rožnik, ......) marsikoga spravil v depresijo, pa to smo še morali dobro plačat, vendar je sedaj sam vanjo padel. Pa temu mi slovenci pravimo kultura ... Po mojem skromnem mnenju si ta gospod nezasluži nobene javne službe, kaj šele plačilo davkoplačevalcev.

Putin (nepreverjen)

Cela slo. kultura je en sam plagiat, da ne omenjamo pevce itd.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice