Veliko priznanje za pomurski filmski festival.

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina je osvojil prav posebno priznanje. Najbolj brana in znana neodvisna filmska revija na svetu MovieMaker Magazine ga je namreč uvrstila med 30 najboljših žanrskih festivalov na svetu.

Tokrat se je festival iz majhne Slovenije, iz še manjšega Ljutomera postavil ob bok velikanom kot so Fantasia (Montreal, Kanada) Fantastic Fest (Austin, ZDA), Midnight Madness (TIFF; Toronto, Kanada), Sitges Festival (Španija), BIFFF (Bruselj, Belgija) in Frightfest (London, VB).

FOTO: Tanja Ristic

Veliko priznanje v vse hujši konkurenci

Iz Evrope je strokovna žirija izbrala zgolj sedem festivalov. Najboljše so izbirali na podlagi filmskih programov in gostov ter spremljevalnih dogodkov, ki postajajo čedalje pomembnejši faktorji pri organizaciji tovrstnih dogodkov.

Ob tem moramo upoštevati, da je rast števila filmskih festivalov na svetovni ravni izjemna, in med njimi daleč prednjačijo ravno žanrski festivali, ki imajo tudi najbolj zvesto in kritično občinstvo. 

V luči vse hujše konkurence je dosežek pomurskega butičnega festival torej še toliko večji. Organizatorji se tako zahvaljujejo zvestemu občinstvu, vsem podpornikom in sofinancerjem.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mikolo (nepreverjen)

Starejše novice