Društvo IndiJanez in pet umetnikov je v Mariboru pripravilo ulične razstave, ki so postavljene kar v izložbe zaprtih gostinskih lokalov.

Skupina petih umetnikov je v sodelovanju z Društvom IndiJanez iz Maribora pripravila zanimivo predstavitev umetniških del v razstaviščih, ki so pred epidemijo služila še kot gostinski lokali.

Izložbe so ponudili gostinci siceršnjega osrčja družabnega dogajanja v mestu - Poštne ulice in sosednjega Glavnega trga: Piaf, Isabella, Fudo, LeVino in Living Room.

Razstave bodo na ogled do 8. marca 2021. Najboljši čas za ogled je ob sončnih dnevih med 11. in 14. uro, ko v izložbe posije sonce in naredi dela še bolj čarobna.

Janja Batič: Tiho gostolenje

Janja Batič (1977) je doktorica likovnopedagoških znanosti. Zaposlena na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, kjer predava likovno didaktiko.

Raziskovalno se ukvarja s področjem likovne pedagogike ter vizualne in multimodalne pismenosti.

Obiskovalcem mariborskih ulic so s postavitvijo petih razstav v izložbe zaprtih gostinskih lokalov popestrili doživetje med sprehodom po mestu.

Natalija Juhart: Repeticija

Natalija Juhart (1992) je leta 2018 z odliko zaključila magistrski študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru pri Aleksandru Červeku in akademskemu slikarju doc. dr. Janezu Balažicu.

Septembra 2019 je prav tako z odliko zaključila še magistrski študij grafike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pri prof. mag. Branku Suhyju.

Za svoje delo je prejela nagrado odličnosti za grafiko na Japonskem natečaju Utazu Art Award Biennale 2018, priznanje Bienala slovenske grafike Otočec/Novo mesto 2018 in Prešernovo nagrado ALUO UL 2017/2018 za cikel sedmih grafik posvečen Benetkam.

Polona Maher: Retrovizija

Polona Maher, rojena 1971 v Mariboru, je diplomirala iz kiparstva na Accademia di Belle Arti v Bologni in iz likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

Ukvarja se s kiparstvom, z risbo in se posveča pedagoškemu delu.

Primož Krašna: Don’t touch my shopping cart

Primož Krašna (1976) po poklicu profesor likovne umetnosti je zaposlen na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo kot svetovalec za likovno umetnost. Umetniško deluje na polju risbe, stripa, fotografije in slikarstva.

Simona Šuc: pokrajina

Nihanje mej
med javnim in intimnim,
med ulico in dnevno sobo,
odsev v steklu,
vonj medu ulice,
zima.

Deli, ki sta vključeni v postavitev:

  • pokrajina sprejemanja,
  • pokrajina barvne nežnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice