V MIKKu se je včeraj s promocijskim koncertom pred izidom nove plošče pohvalila zasedba ŠKM Banda.

Beltinška zasedba ŠKM Banda ne potrebuje daljše predstavitve. Po skoraj petnajstih letih delovanja, štirih odličnih ploščah in fluidnem gnetenju svoje edinstvene glasbene realnosti, imenovane post-jazz, se prekmurski čarodeji vračajo s svežo stvaritvijo.

Če so prejšnji album Panontikon zaznamovale etnografsko obarvane zvočne krajine, se kvartet na prihajajoči peti plošči ponovno obrača k svojim koreninam in bolj surovemu, rockovsko obarvanemu zvočnemu miljeju.

Album “nouvi sad” je izšel kot sodelovanje založb Kapa Records ter GBTM, v ospredje pa postavlja agresivnejši pristop h komponiranju, igriv preplet kitarskega šuma in mogočnih zvočnih zidov, ki jih je ŠKM Banda gradila in rušila v intimnem vzdušju MIKKa.

ŠKM bando sestavljajo brata Jernej in Iztok Koren, Mitja Sušec in Jernej Sobočan. Slednji je prepustil interpretacijo imena albuma "nouvi sad" poslušalcem, se pa je zahvalil domači založbi GBTM, da jim že 14 let stoji ob strani.

ŠKM bando lahko podprete z nakupom digitalne različice albuma.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Takjeje (nepreverjen)

Bravo majstri. Nouvo, sveže, neka nači. Nej pa tiste ene te iste viže, ki jih neštrni tak radi brenkajo.

Lucifer (nepreverjen)

Čestitke za novo izdano ploščo plus ka so sploj samouki. Glede toga san jih vedno spoštuvo. Si pa moremo nalijate čistoga vina tu. Takšna muzika neje za maso. Tou si deneš gor v avtoje brez streje polete junija nege ob francoske obale gda sonce zahaja. Še na koncerte v živo je tou težko poslujšate. Bojmo iskrene. Nej je nouvo nite sveže je pa nače.

In reply to by Takjeje (nepreverjen)

Takjeje (nepreverjen)

Se strinjan. Nouvi, sveže, nači san mislo v primerjavi z vsemi tistimi brenkači, ki so se zavozlali v svoji mladosti.

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

Starejše novice