Križevske godbenice in godbeniki so za minuli praznik žensk napolnili dvorano križevskega kulturnega doba in navdušili obiskovalce.

Tradicionalni letni koncert z nazivom Šopek želja za dan žena, je privabil publiko, ki se je poldrugo uro prepustila melodijam v izvedbi orkestra, ki ga ubrano vodi maestro Simon Novak.  Z mladostno energijo in entuziazmom so članice in člani zasedbe pod njegovo taktirko izvedli skladbe Tijuana Brass In Concert, Birdland, Privšek potpouri, Prinesi mi rože, My Way in Bohemian Rhapsody. 

Orkester je ob zvokih slovenskih evergreenov popestrila sopranistka, domačinka Melanija Markovič, ki je zapela skladbe Ne prižigaj luči, Nora misel, Ti si moja ljubezen in Dan ljubezni. Priredbe za več kot polovico predstavljenih skladb so delo dirigenta Simona Novaka, ki je kot solist na trobenti zaigral skladbo My Way.

Predsednik KUD Muzike Križevci se je za minulo delo zahvalil neutrudnemu Janiju Škrajnarju, ki je do preteklega leta vodil orkester.  Zbranim je spregovoril tudi župan Občine Križevci. Branko Belec, ki je ob priložnosti 8. marca izrekel  čestitko vsem ženam in dekletom.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pumprdum (nepreverjen)

Keri inštrument pa Štihec špila???

Kuku Lele (nepreverjen)

Svira k.u.r.c.u!

In reply to by Pumprdum (nepreverjen)

Oboa (nepreverjen)

Kaj dela pri orkestru tisti debeli, skrajno levo?
Že nekajkrat sem ga opazila na fotografijah, pa nikoli nima v rokah nobenega inštrumeta.
Če moj komentar bere kdo od "normalnih" članov zasedbe, mi prosim naj odgovori, kakšna je njegova fukcija.

Jeep (nepreverjen)

Verjetno je odganjalec korona virusa😂

In reply to by Oboa (nepreverjen)

Starejše novice