FOTO: Aljoša Gabor
Vsestranska pevka iz Zagreba Ivana Galić (Iggy) je odprla novo sezono Skritega dvorišča, kjer se bodo vsako soboto v juliju in avgustu odvijali koncerti številnih žanrov.

V prav posebnem, z lučkami obsijanem ambientu, se znova začenjajo koncertne sobote. Prvo soboto letošnjega Skritega dvorišča je zbrane s svojim glasom razvajala vsestranska pevka iz Zagreba Ivana Galić (Iggy). Hrvaška pevka spretno kombinira tehniko klasične glasbene izvedbe s tehniko popularnih žanrov.

Iz solopetja je magistrirala na prestižnem Royal College of Music v Londonu. Kot solistka in članica zborov je nastopala na številnih odrih na Hrvaškem in Norveškem, v Italiji, Avstriji, Franciji, Belgiji, Veliki Britaniji, Nemčiji, ZDA, Keniji in Sloveniji. Nekaj let je bila stalna članica opernega ansambla Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu, zadnjih šest let nastopa v duetu ali s skupino ter dobiva priznanja in nagrade na tekmovanjih doma in po svetu (najboljša izvedba gospelovskega bluesa, Los Angeles 2016; prva nagrada v kategoriji tradicionalne glasbe v New Yorku in nastop v sloviti dvorani Stern/Perelman v Carnegie Hallu ...). Pravkar se pripravlja na gostovanja, ki bodo med drugim v Latinski Ameriki, Nemčiji, Belorusiji in Latviji. Okrog sebe je zbrala izvrstne glasbenike, ki so jo spremljali tudi na nastopu v Murski Soboti.

V prav posebnem, z lučkami obsijanem ambientu, za stavbo kjer se nahaja Hranilnica prekmurskih dobrot bodo koncerti potekali vsako soboto v juliju in avgustu.

FOTO: Aljoša Gabor

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Godžiro (nepreverjen)

Eh , pa skoz se spitavlen ; skrito , pa skrito dvorišče , pa kak te tej lidge pot ta najdejo , če je skrito , pa bi buo veseli , če bi mi kakši expert lejko pojasno , tak bole na enostaven način , ka sami znate ka je težko iti skozi življenje , če pač nemaš odgovorov na določena vpraśanja .

smokie (nepreverjen)

Drži se Zečiča pa de ti ležej v življenji. Tou je preveč zakomplicejrano za tebej...

In reply to by Godžiro (nepreverjen)

Svinja bradavičarka (nepreverjen)

Ansambel , ali pa smoki za gesti , oboje nemreš biti .

Starejše novice