Sinoči, 15. avgusta 2020, je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot priredil prav poseben koncert.

Nastopil je Tonč Feining Trio, ki ga polega pianista in vokalista Tonča Feininga sestavljata še bas kitarist Robert Jukič in bobnar Žiga Smrdel.

»Tonč Feining je en izmed najiznajdljivejših avstrijskih glasbenikov. Je znani jazzovski pianist, pevec, aranžer glasbe za gledališke predstave, filme in lastne produkcije. Posnel je osem plošč pod lastnim imenom, slišimo ga lahko tudi na albumih Vlada Kreslina, Roberta Jukiča in slovenske pevke soula Maye. Na najnovejši plošči Shine se predstavlja tudi kot pevec in tekstopisec. V Avstriji je posebno znan po raznolikem delu ter združevanju ljudskega izročila in jazza, v njegovi glasbi pa najdemo tudi elemente funka in soula,« so povedali organizatorji dogodka.

Robert Jurič je eden najboljših evropskih basistov, skrbi za podlago z basovsko kitaro in piše tudi besedila. Nov v triu je bobnar Žiga Smrdel, ki je kljub mladosti odlično odziven in energičen glasbenik.

Kako je bilo, preverite v fotogaleriji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice