MIKKovi brezplačni delavnici vabita k spoznavanju filma in fotografije.

Prihodnji poletni tedni nam prinašajo dve zanimivi ustvarjalni delavnici v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota.

Poletna filmska delavnica z Matejom Kolmankom

Če vas zanima film in ste si vedno želeli posneti svojo zgodbo, a nikakor ne uspete ujeti pravega kadra, odgovor ponuja Poletna filmska delavnica, ki bo v MIKKovih klubskih prostorih potekala med 5. in 9. avgustom, vsak dan med 10. in 14. uro.

Delavnica je namenjena mladim zainteresiranim posameznikom, ki bi si želeli pobliže spoznati s filmskim ustvarjanjem. Udeleženci bodo imeli priložnost pod vodstvom priznanega režiserja in montažerja Mateja Kolmanka, Prekmurca, ki živi in dela v Ljubljani, realizirati svojo zamisel.

Zgodbo ali celo scenarij, ki si ga želite uresničiti, lahko prinesete s sabo oziroma jim ga posredujete po elektronski pošti (največ 2 A4 strani).

Sama delavnica bo potekala v dveh sklopih:

  • Prvi sklop bo potekal v obliki intenzivne petdnevne delavnice, kjer bodo udeleženci spoznali filmski jezik (osnovne dramaturško-filmske metode in prijeme), tehnične pristope (postavitev in ravnanje z kamero, snemanje zvoka), post-produkcijo ter pridobljeno znanje preizkušali na praktičnih primerih.
  • Drugi sklop pa bo potekal po prvem sklopu in bo trajal vse do 23. avgusta. V drugem delu bodo udeleženci uporabili pridobljeno znanje in skušali posneti kratki film na podlagi scenarija, ki ga bodo izbrali v prvem sklopu. Tudi v drugem sklopu bodo imeli mentorsko podporo.

Število mest je omejeno na 10 udeležencev, zaželeno je vsaj osnovno znanje filmske produkcije. Prijave so obvezne, sprejemajo pa jih na [email protected].

Več informacij najdete tukaj.

MIKKova poletna filmska delavnica z Matejom Kolmankom
5. avg – 9. avg, 10:00-14:00

Fotografska delavnica z Matejem Fišerjem

Poskrbljeno je tudi za ljubitelje fotografije. V tednu med 12. in 16. avgustom bo v MIKKovem Multimedijskem centru vsak dan med 10. in 14. uro potekala fotografska delavnica pod taktirko priznanega in vsestranskega pomurskega fotografa Mateja Fišerja.

Na delavnici se bodo med drugim poglobili v svet analogne in digitalne fotografije, se seznanili s procesi nastajanja dobre fotografije, kompozicijo in svetlobo.

Delavnica je primerna za starejše od 14. let, zaželena je uporaba lastnega analognega ali digitalnega fotoaparata. Število udeležencev je omejeno na največ 10, več informacij pa je na voljo tukaj.

MIKKova fotografska delavnica z Matejem Fišerjem
12. avg- 16. avg, 10:00-14:00 

Obe delavnici sta sicer brezplačni, obvezne prijave pa sprejemajo na [email protected].

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice