Glasbena skupina Ethnotrip nas je pred meseci očarala s svojo pesmijo Vsako noč, ko mesto spi. A člani zasedbe sami v vmesnem času nikakor niso počivali.

Pred dnevi so mladi glasbeniki predstavili svoj najnovejši singl Odeta v plašč noči. Skladba, ki govori o neizsanjani ljubezni, prihaja z aktualnega albuma skupine z naslovom Preden se zdani. Avtor besedila je pesnik Štefan Kardoš, medtem ko je glasbo napisala Tjaša Šimonka. Za aranžma je poskrbela celotna zasedba Ethnotrip, kot gost pa je k pesmi prispeval še kitarist Aljaž Gyurica

“Odeta v plašč – je pesem o neizsanjani ljubezni in strasti. V ljubezni vedno hočemo vse in več od tega, to pa je za samo ljubezen največkrat pogubno. Za nazaj se nam potem zdi, da je bilo absolutno na dosegu roke, če le ne bi … Vračanje k staremu, iskanje starih občutkov je pravzaprav iskanje tistega fantastičnega trenutka, ko se je zdelo vse mogoče. A ker je tisti trenutek realno nemogoče obnoviti, ga najbrž sploh ni, smo si med njegovim brezupnim iskanjem pripravljeni zadajati (in tudi sprejemati) fizično bolečino, saj se nam zdi, da je le-ta še najbližja blaženosti ob zrenju v absolutno,” je dejal Štefan Kardoš.

“Res smo se potrudili, da smo z glasbo in aranžmajem dali Štefanovi čudoviti poeziji še glasbeno dušo,” razlaga Tjaša Šimonka.

Ustvarjalna sinergija

Svoj najnovejši izdelek je priljubljena skupina pospremila tudi z videospotom, pri nastajanju katerega so sodelovali Matej Kolmanko, Gregor Purgaj in Migue Pérez:

Kolmanko in Purgaj sta se pravzaprav podpisala že pod videospote Jovano, Jovanke, Što imala k’smet Stamena in Tebi špilam. O kreativnem delu obetavnega mladega Španca pa smo poročali v enem od naših januarskih prispevkov:

Skupina Ethnotrip se bo prihodnji četrtek sicer mudila v Ljubljani, kjer jo čaka nastop na festivalu Godibodi. Nato bodo odigrali nekaj poletnih koncertov in 11. junija sodelovali tudi na prireditvi Velika panonska muzika. Na koncertu etno skupin in ljudskih pevcev bodo na oder med drugim stopili še Feri Lainšček, Dušan Šarotar, Štefan Kadroš ter Milan in Vlado Kreslin.

FOTO: Urška Lukovnjak 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice