Včeraj zvečer se je pripetila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik motornega kolesa. Policisti razkrivajo podrobnosti nesreče.

Včeraj zvečer, okoli 21:30, je v Pekrah pri Mariboru prišlo do prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil motorist. Po prvih informacijah je med vožnjo uporabljal zaščitno motoristično čelado, toda policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da motorist čelade ni imel pravilno pripete. 

"Čelade med vožnjo ni imel pripete na način, kot je to predvidel proizvajalec, zaradi česar mu jo je med padcem snelo z glave, prav poškodbe glave pa so bile kasneje usodne zanj," so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Lepo in nadpovprečno toplo vreme zadnjih dni je na ceste ponovno privabilo najpogumnejše motoriste. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da so ceste kljub temu hladne, vlažne in na izpostavljenih predelih tudi izredno spolzke. Motoristi, če se že odločajo za vožnjo v tem času, naj poskrbijo za primerno opremo, saj je odzivnost hladnih telesnih okončin precej slabša, kot sicer.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice