Pomurski policisti so obravnavali primer voznika osebnega avtomobila, ki je na avtocesto zapeljal v nasprotni smeri vožnje.

Včeraj, malo pred 23. uro, so bili policisti Policijske uprave Murska Sobota obveščeni o vozniku, ki je na avtocesto v Dolnjem Lakošu zapeljal v nasprotni smeri vožnje in vozil po nasprotnem pasu vse do počivališča Dolinsko. Tam so ga varno zaustavili policisti, ga pridržali do predaje sodniku za prekrške in zoper voznika napisali obdolžilni predlog sodišču.

Voznik v nasprotni smeri vožnje je bil državljan Avstrije, v nasprotno smer pa je zapeljal iz neznanega vzroka in zmedenosti, so še sporočili s soboške policijske uprave. 

Preventivno drugim udeležencem prometa

Policija sporoča, da naj vozniki, ki opazijo vožnjo v nasprotno smer po avtocesti, takoj zmanjšajo hitrost, vključijo vse štiri smernike in se umaknejo takemu vozilu. Voznike še pozivajo, da naj takoj, ko je zagotovljena varnost, obvestijo policijo na številko 113

Najpogostejši razlogi za vožnjo v nasprotno smer po avtocestah so namerna vožnja v nasprotno smer (neupoštevanje prometne signalizacije, objestna vožnja, stave), vožnja pod vplivom alkohola ali mamil oziroma drugih psihoaktivnih snovi (voznik se ne zaveda svojega dejanja) in slabše psihofizične sposobnosti za vožnjo (zlasti nekateri starejši občani niso vajeni vožnje po avtocestah in nehote zapeljejo v nasprotno smer po avtocesti), sporočajo na Policiji.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
murska55 ko ji (nepreverjen)

Avstrijec je mislil da je na hitri cesti,saj vsi vemo da Pomurci smo dobili hitro cesto in sploh ne. bi rabili vinjete do Maribora

nevenneven (nepreverjen)

KA SE JE PRVIČ PELO PO POMURSKI AVTOCESTI...ALI JE BIL PIJEN????? Nič ne piše kelko je star, zdaj ali je začetnik ali pa stari dedek, ki mu je potrebno vzeti vozniško.

Mileni (nepreverjen)

Ka bi ti se rad,ka ti napisejo ce ma probleme z prostato..

In reply to by nevenneven (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kak po navadi butasta navodila. Moraš se umakniti na desno, ko pa je ta voznik mimo ni nobenega smisla, da bi vklapljal vse štiri žmigavce. V Avstriji skoraj vsak dan po radiu slišiš obvestila o Geisterfahrerjih. (slovenskega izraza še nimamo). Navodilo se glasi: Peljite desno in ne prehitevajte!

Starejše novice