Soboški policisti v mestnem parku obravnavali precej nenavaden primer.

Okolica ribnika v murskosoboškem parku je znova bila prizorišče bizarnega prizora. Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota so namreč policisti včeraj ob 14.40 uri bili obveščeni, da v mestnem parku kurijo neznanci.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v občanka v ribniku lovila ribe in kurila. Policisti so zasegli pribor za ribolov.

Zaradi ribolova zoper občanko zdaj sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu, Inšpektoratu Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo hrano in okolje, dodajajo v PUMS. Zaradi kurjenja pa medtem sledi predlog na Inšpektorat, pristojen za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Ne gre za osamljen primer

Spomnimo: to ni prvič, da se je v soboškem parku odvijal tovrsten krivolov, o podobnem primeru smo poročali že 15. junija letos, ko so policisti po več prejetih prijavah pri dejanju zalotili ribiča in mu prav tako zasegli opremo.

Zakonu o sladkovodnem ribištvu namreč prepoveduje lov na varstvenih območjih in drugih revirjih, ki niso ribolovni. Ribnik v soboškem parku pa vsekakor ni namenjen lovu in služi predvsem dekorativnemu namenu.

*Naslovna fotografija je simbolična

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mamileki (nepreverjen)

V soboškon parki se še marsikaj drugoga dogaja vsaki den, policije pa od nikec. Kak dugo mo še te drogeraše mogli gledati?

busybee (nepreverjen)

to je bil šerif se je šel tja malo šalit,, da vidi kako kaj ribe prijemljejo na njegovega črveka

Starejše novice