Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je zaključila glavna obravnava v zadevi, kjer gimnazija od računovodje Boruta Sečka in servisa Finthink, kjer je bil slednji v službi, zahteva 111.000 evrov.

Spomnimo, leta 2012 se je začela zgodba glede takratne ravnateljice Gimnazije Murska Sobota Regine Cipot in računovodje Boruta Sečka, ki je bil zaposlen v soboškem računovodskem servisu Ervina Kutoša Finthink.  Julija 2011 je namreč zaradi domnevnih nepravilnosti 15 zaposlenih na soboški gimnaziji ostalo brez plač, Cipotovi so očitali odrejanje izplačila na svoj in na račune drugih zaposlenih s šolskega računa, do nepravilnosti naj bi prišlo tudi pri izplačilih regresov, odpravnin in potnih nalogov. 

Računovodja Bourt Sečko je priznal, da si je na svoj račun nakazal šolski denar, devet mesecev zapora je preživel doma, Cipotovi pa je bilo naloženo vračilo 32 tisoč evrov, ostalih očitkov glede zlorabe položaja in nevestnega dela v službi pa je bila oproščena.

Odločitev znana čez en mesec

Po dolgem premoru prehaja sedaj h koncu tudi pravda soboške gimnazije in Sečka ter računovodskega servisa Finthink, v kateri gimnazija zahteva okoli 111 tisoč evrov od omenjenih.

Po letu in pol sta se tožena stranka in tožeča stranka znova znašli v sodni dvorani, kjer je sodnica Andreja Pintarič sprejela sklep, da bo izdala odločbo v roku 30 dni.

Obenem je zavrnila dodatne dokazne predloge, tako pooblaščenca Gimnazije Murske Sobote, kakor računovodskega servisa Finthink. Borut Sečko je sicer v času postopka razglasil osebni stečaj, ki pa je že pravnomočno zaključen. 

Komu bo šla odločitev sodišča na roko, bo jasno za en mesec, ko bosta tako tožena stranka, kakor tožeča stranka, dobili odločitev sodnice Andreje Pintarič v pisni obliki. Nezadovoljna stranka se bo sicer skoraj zagotovo odločila za možnost pritožbe. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Še dodatna inf… (nepreverjen)

Pred dnevi je Vrhovno sodišče zavrnilo zahtevek o reviziji postopka odpustitve nekdanje ravnateljice z delovnega mesta. Torej je v tej zadevi Cipotova izgubila pravdo. To drugače povedano tudi pomeni, da je novi ravnatelj s tem, ko je odpustil Cipotovo, ravnal zakonito.

Starejše novice