Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murske Sobota so včeraj pri opravljanju nalog na pomurski avtocesti zaustavili in kontrolirali voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, 29-letnega državljana Romunije.

Kot sopotnik se je v vozilu nahajal še 27-letni državljan Romunije. Ob izpolnjenih zakonskih pogojih je bila opravljena temeljita kontrola listin, vozila ter tovora v vozilu. 

Pri kontroli tovornega dela vozila je bilo ugotovljeno, da tujca v vozilu prevažata čez 140 kosov strojev za obdelavo lesa znamke Festool. Stroji so bili novi in zapakirani. Tujca v postopku nista vedela pojasniti izvora predmetov, prav tako pa nista imela originalnih računov ali kake druge dokumentacije za prevoz strojev. 

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja v Italiji, kjer je bilo iz noči 12. na 13. februar vlomljeno v skladišče trgovine in odtujenih več strojev za obdelavo lesa znamke Festool. Skupna vrednost električnih stolov je znašala okrog 60.000 evrov. Električni stroji so bili zaseženi. 

Osumljenima je bila zaradi nadaljnjega postopka odvzeta prostost in bosta 22. februarja s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prikrivanja po 3. odstavku v zvezi s 1. odstavkom 217. člena KZ-1.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Df. (nepreverjen)

Bravo policija, vse pohvale

nagicigan (nepreverjen)

Prikrivanja po 3. odstavku v zvezi s 1. odstavkom 217. člena KZ-1. ..... kaj to sploh pomeni.........bosta plačala globo in stvar rešena, pa drugi teden zopet JOVO NA NOVO vozit robo za Romunijo.....100 kg betona okoli noge privezat in v pristanišču ga spustit v morje........ponoči ob 1-2-3 uri Italijani (ROMUNI) najbolj prevažajo robo, ker ko se peljem domov ŠENTILJ-LENDAVA je skoraj vsak 2-3 avti ital. registracije!

Starejše novice