Znane so nove podrobnosti o današnjem razlitju klorovodikove kisline.

Kot smo poročali, je na Cvenu danes prišlo do izlitja nevarne snovi. Na dovozu do bližnjega podjetja je iz sodov na tovornem vozilu iztekla klorovodikova kislina. Situacija je že pod nadzorom, nevarnosti za prebivalce in okolico menda ni. 

Kot zdaj pojasnjujejo v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, sta se ob 10. uri na tovornem vozilu predrla dva 50-litrska plastična soda, ki sta vsebovala klorovodikovo kislino, pri čemer je izteklo okoli 70 litrov kisline. 

Poškodovano le cestišče

Posredovali so gasilci PGD Ljutomer in Murska Sobota, ki so zavarovali kraj nesreče, zatesnili predrta soda, z apnom posipali izteklo tekočino na tovornem vozilu in cestišču, ter pretovorili ostale sode na drugo vozilo. Prav tako so hladili sode, v katerih se je nahajal aceton, ki se je začel pregrevati. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Gornja Radgona, ki so bili v pripravljenosti v gasilskem domu. 

Predrta soda in apno, s katerim so gasilci nevtralizirali izteklo kislino, so medtem prevzeli in odpeljali delavci podjetja Saubermacher. O dogodku pa so bile obveščene tudi pristojne službe.

Po neuradnih informacijah, kislina sicer ni stekla v podtalnico, je pa menda rahlo poškodovala asfalt.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)

moj koljega je imel preluknjan kondom pa me to ni motilo

Starejše novice