Nacionalni preiskovalni urad opravlja hišne preiskave na osmih lokacijah zaradi suma zlorabe položaja, s katero je bila povzročena premoženjska škoda v višini več kot 30 milijonov evrov.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada ob pomoči kriminalistov Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Maribor opravljajo osem hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj in Murska Sobota

Po neuradnih informacijah naj bi kriminalisti preiskovali sporno prodajo blagovnih znamk družbe Engrotuš. V posel naj bi bil ob Mirku in Tanji Tušu, nekdanjima lastnikoma trgovske verige Tuš, vpleten tudi solastnik Celjskih mesnin Danilo Dujović, sicer poslovnež iz Kranja. Kriminalisti in preiskovalci naj bi danes obiskali tudi direktorja Celjskih mesnin Izidorja Krivca, ki pa naj ne bi bil med osumljenci.

Gospodarska družba oškodovana za 30 milijonov

Hišne preiskave potekajo s ciljem utemeljevanja suma gospodarskega kaznivega dejanja, s katerim je bila za preko 30 milijonov evrov oškodovana gospodarska družba iz Celja. 

Pri izvajanju hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti sodeluje 56 preiskovalcev in kriminalistov. Kot so sporočili iz Nacionalnega preiskovalnega urada nobeni osebi ni odvzeta prostost.

Kriminalistična preiskava, ki jo usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije, se nanaša na sum storitve kaznivega dejanja Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, v povezavi s preprodajanjem deležev v več gospodarskih družbah in nevračanjem posojil. 

Preiskava na sedežu družbe MOL v Murski Soboti?

Kot še sporočajo iz Nacionalnega preiskovalnega urada, so kaznivega dejanja osumljene tri fizične osebe. Za kaznivo dejanje Zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je zagrožena zaporna kazen do osmih let.

Po neuradnih informacijah naj bi se preiskovalci danes oglasili tudi na sedežu naftne družbe MOL v Murski Soboti. Spomnimo, da je prav MOL leta 2012 od Engrotuša odkupil verigo bencinskih servisov Tuš Oil.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gejz99 (nepreverjen)
Hmm (nepreverjen)

Ti si tele!

In reply to by Gejz99 (nepreverjen)

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

Nede nikaj s toga naši kriminalisti so samo po domače za KURJR TATOVE .

oj oj joj (nepreverjen)

Na jkoncu bo spet pre malo ,dokazov po tem pa bo zastarelo in konec tako ,kot vedno ,do sedaj

Starejše novice