Zaradi domnevno neporavnanih obveznosti z najemom stanovanja se je to nedeljo v enem izmed stanovanj na Kardeljevi cesti zgodil hud incident.

Okoli 13. ure 69-letnik pozvonil na vratih stanovanja na Kardeljevi cesti v Mariboru, ki ga njegov sin daje v najem. Ko mu je 59-letni najemnik odprl vrata, ga je starejši zaradi domnevno neporavnanih obveznosti nemudoma udaril v obraz.

Po udarcu nad najemnika še s sekiro

Najemnik je po udarcu sunkovito zaprl vrata, a se napad pri tem ni končal. Starejši je namreč vrata s silo telesa vrgel s tečajev. Da bi preprečil vstop, je najemnik z notranje strani tiščal vrata nazaj, 'izterjevalec' pa je z roko segel med vrata in podboj ter z manjšo sekiro zamahoval proti najemniku.

59-letnika s sekiro ni uspel zadeti, v boju mu je ta uspel sekiro prijeti in iztrgati iz rok. Takrat so na kraj dogodka že prišli policisti, ki so starejšemu ob prijetju našli še bajonet in štartno pištolo. Te predmete so 69-letniku zasegli.

Najemnik je zaradi udarca v glavo utrpel lahko telesno poškodbo, zdravniško pomoč je iskal v UKC Maribor. Policisti bodo napadalca kazensko ovadili.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BEMTI-V-R-A-G-A (nepreverjen)

Dokončajte prispevek! IN kdo je bil najemnik?!?

off (nepreverjen)

Čisti računi dobri prijatelji, ni kaj za študirat

Vipko
Truplo

Glede izterjave takih dolgov mi je en kolega iz Celja povedal fantastičen recept:

Ne s sekiro! Sedaj bo šel ta stari človek še sedet, to sigurno.

Čisto preprosto: najameš nekega silaka, morda celo dva, lahko povesta, da sta celo geja in ju pošlješ v to stanovanje, kjer enostavno povesta, da sta se prišla vselit, ker sta najela to stanovanje in ga že vnaprej plačala. Veliko stanovanj je celo oddanih na črno (morda tudi to omenjeno v prispevku?), onadva pa pokažeta najemno pogodbo. Eden se zlekne na kavč, drugi na kakšno posteljo, ponudita, da se malo stisnejo in vzdržijo skupaj... potem ni druge, da se tisti prvi izseli... in po besedah kolega, bo to sigurno naredil v nekaj urah. Brez nasilja!

Starejše novice