Stephen Casiraghi, eden najbolj znanih slovenskih zapornikov, rojen v Murski Soboti, je izgubil spor z državo.

Ker so mu v zaporu na Dobu 19. marca 2014 proti njegovi volji vbrizgali pomirjevalo, je skušal izterjati odškodnino v višini 260.000 evrov, vendar te ne bo videl, saj je višje sodišče zdaj pritrdilo sodbi ljubljanskega okrožnega sodišča, s katero je zahtevek marca lani bil v celoti zavrnjen. 

Ravnanje osebja pravilno in zakonito

Spomnimo, Casiraghi oziroma Hinko Krejašič je v tožbi navajal, da je bil v sobi za osamitev več ur priklenjen po nepotrebnem, prav tako naj bi neupravičeno bil podvržen prisilnemu zdravljenju. 

Po prejemu novice o premestitvi v drugo sobo naj bi se Casiraghi razburil in poškodoval inventar v kopalnici ter z nasiljem grozil policistom. Iz varnostnih razlogov so ga ti nato poškropili s solzivcem, in ga vklenjenega odpeljali v oblazinjeno sobo pod videonadzorom. Ker se zapornik tudi uro pozneje ni umiril, mu je psihiatrinja vbrizgala pomirjevalo

Okrožno sodišče je že pred časom ugotovilo, da je bilo takratno ravnanje zapornega osebja z ozirom na okoliščine pravilno in zakonito, zato je tožbeni zahtevek v celoti zavrnilo, sodbo pa je zdaj potrdilo še višje sodišče.

Pravosodni policisti so ga povsem utemeljeno obravnavali kot zapornika, "ki povzroča gmotno škodo in grozi z realno izvedbo fizičnega napada", piše Delo.

Sodba je sicer pravnomočna. Casiraghi bo državi moral vrniti 3.397 evrov za stroške postopka na prvi stopnji, medtem ko bo stroške pritožbenega postopka krila vsaka stran zase.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lepo (nepreverjen)

Kak je zelo važno ,da je zapornik iz Sobote .

Hmmmmm mmmms ms (nepreverjen)

Seveda je pomembno! Kak nebi blo glej kje je objavljeno, itd. Ka se tu ne razmi?
Torej ni pomembno ali je pomembno kje ste se narodili vi?
Pomoje je pomembno!!

In reply to by Lepo (nepreverjen)

bluzimo123 (nepreverjen)

Ajde ne bluzi....

In reply to by Hmmmmm mmmms ms (nepreverjen)

Bea (nepreverjen)

A to kje je rojen bomo izvedeli tidi za ilegalne migrante? Ali so posebna kasta?

Starejše novice