V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je v torek zvečer v 81. letu starosti umrl Ingo Paš, minister v prvi vladi v samostojni Sloveniji, so sporočili iz družinskega kroga.

Ingo Paš, s polnim imenom Ingo Falk Pasch Wallersberg, je bil v prvi vladi minister za turizem in gostinstvo, bil je tudi eden vodilnih članov Liberalne stranke (LS), ki jo je vodil Vitomir Gros.

V novejšem času se je na političnem parketu pojavil marca 2018, ko se je v Ljubljani udeležil podpisa dogovora med stranko Glas za otroke in družine ter Novo ljudsko stranko Slovenije o skupnem nastopu na volitvah v okviru koalicije Združena desnica.

Dolga leta je bil Paš dejaven predvsem na področju razvoja slovenskega zasebnega varovanja v okviru istoimenske zbornice ter na področju oblikovanja zakonodaje s tega področja.

FOTO: Bobo

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DONA JONTS (nepreverjen)

Živjo!

Moje ime je gospa Helen May FOSSMARK, moj zdravnik mi je postavil diagnozo terminalnega raka, ki me obsoja na gotovo smrt. Imam 650.000 €, ki je v banki v Nemčiji in želim ta denar PODARITI pošteni osebi, ki jo lahko uporablja pod dobrimi pogoji. Prosim, kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec zakoj tij že enkrat ne cvokneš. Te de bar mer z tvojimi butastimi komentarami.

In reply to by DONA JONTS (nepreverjen)

magiran (nepreverjen)

ziher je bil taki olitik kot vsi ostali=mafijaški

asdasd (nepreverjen)

Se strinjam, še priimek je prilagajal trenutnim potrebam !

In reply to by magiran (nepreverjen)

H2O4 (nepreverjen)

to je tisti z nemec metuljčkom

Starejše novice