Danes malo čez poldne se je iz industrijske cone v mariborski četrti Tezno začel valiti gost črn dim. Zdaj so znane prve podrobnosti o dogodku.

Na Policijski upravi Maribor so povedali, da po prvih informacijah sodeč gori v skladišču predelanih bioloških odpadkov v podjetju Surovina, velikosti okoli 50 krat 70 metrov.

»Gasilci so požar omejili, vendar ga še gasijo. Nevarnosti za okoliške stavbe ni več, saj imajo gasilci požar pod nadzorom. Po doslej zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan. Po prvih nestrokovnih ocenah je nastalo za okoli 3.000.000 evrov materialne škode,« so sporočili z mariborske policijske uprave.

Radovedneži ovirajo delo gasilcev

Policisti so dostop do kraja požara omejili, ta je dovoljen samo interventnim službam.

»Vseeno pa se na dovoznih poteh in v okolici kraja požara zbirajo radovedneži, ki pa s tem ovirajo delo gasilcev,« so opozorili na Policijski upravi Maribor.

Gasilci in policisti pozivajo vse ljudi, da se umaknejo s pločnikov in cestišč. Predvsem gasilci so na nujnih vožnjah, saj morajo s cisternami dovažati vodo za gašenje.

Gasilci pozivajo vse ljudi, naj zaradi gostega dima zaprejo vsa okna in vrata, se ne zadržujejo na prostem in naj se po nepotrebnem ne izpostavljajo dimu in plinom, ki se sproščajo.

Inšpekcijski nadzor takoj, ko bo mogoče

Vodja mariborske službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje Matej Zupanič je za STA potrdil, da gori v podjetju Surovina.

Matej Zupanič je zatrdil, da imajo gasilci obsežen požar že pod nadzorom: »V neposredni bližini naj se ljudje zadržujejo v notranjih prostorih, naj ne hodijo v okolico intervencije in naj zaprejo okna na stanovanjih, pisarnah in drugih objektih.«

Z Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor so sporočili, da bo inšpektor izvedel inšpekcijski nadzor takoj, ko bodo na požarišču končale z delom interventne skupine.

Nazadnje je gorelo pred tednom dni

V mariborski Surovini je po poročanju STA zagorelo že večkrat, nazadnje pred tednom dni, ko se je vnelo okoli 300 kubičnih metrov mešanega odpadnega materiala. Po navedbah uprave podjetja je gorelo v hali z nenevarnimi odpadki.

Najbolj obsežen je bil požar v Surovini leta 2013, ko je gorelo več dni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice