Aretirali so pet policistov, poroča Večer in dodaja, da so zaradi preiskave med koncem tedna na mejnih prehodih Gruškovje in Zavrč vladale poostrene razmere.

Kot poroča Večer, so pet policistov mariborske policijske uprave pripadniki Nacionalnega preiskovalnega urada aretirali zaradi suma, da so v zameno za podkupnine državljanom tretjih držav žigosali potne liste in jim s tem na nezakonit način omogočali bivanje v schengenskem območju.

Gre za štiri policiste zaposlene na Postaji mejne policije Gruškovje in enega policista iz Postaje mejne policije Zavrč

Kriminalisti so dlje časa proti osumljenim uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe in ugotovili, da so lovke kriminalne združbe segale v policijske vrste, poroča Večer. Policistom so odvzeli prostost, pred preiskovalnega sodnika pa naj bi jih privedli danes dopoldne.

Peterica je po pisanju Večera osumljena, da je v zameno za podkupnino tujim državljanom, večinoma naj bi šlo za državljane iz Bosne in Hercegovine, žigosala potne liste in s tem lažno prikazovala, da imajo pogoje za podaljševanje vizumov. 

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Svetice13 (nepreverjen)

Jaz vam ze dolgo pisem, da je v policiji sam kriminal....... Tudi ljutomerska policija onemu obcanu dovoljuje mislim, da ze vec kot 10 let, da se lahko vozi z neregistriranim avtom in to zato, ker ne smejo ukrepati zoper kriminal sodnika....... Pa pol si lahko predstavljate, koliko je kriminala odzadik in kako so kriminalno prepleteni sodniki, tozilci, policaji.............pa to vemo vsi tu okrog a oni se grejo kaj pa nam kdo more

Nezakonite povezave (nepreverjen)

med mafijo in policijo.

In reply to by Svetice13 (nepreverjen)

BOJK (nepreverjen)

Pa kaj se dogaja v tej vukojebini slovenski ????? da že policaje morajo zapirati, ki bi naj bili za vzgled ostalim državljanom potem je to zelo žalostno in konec pravne države. Direktna odgovornost vodstva policije, ženska je za nekatere stvari uporabna ne pa za vse. Na čelu vojske ženska, ki razen teoretičnega znanja ne obvlada nič drugega, kje je pa ona skoz dala praktični del priprave vojske, pohod pod 40 kg opreme in ostale ekstremne fizične zadeve, če njej 40 kg gor naložiš, takoj skup pade - gotovo. Za primerjavo si poglednite načelnike drugih vojska kakšni mrgani so to in mene je sram ko zraven stopica naša. Isto policija, peki , kuharji, kelnarji, kriminalci vsi so vzeti v policijo brez bilo kakih zahtev, rezultati pa je to kar delajo, vodstvo policije na čelu z Bobnarjevo pa NIČ.

gost 1. (nepreverjen)

BOJK popolnoma se strinjam s tabo, da imamo fizično, kot tudi psihično (Štromajer) slabe vodstvene ljudi na ministrstvih. To je pa samo dokaz trenutne vlade in razmer v katerih se nahaja RS.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Ne vidin, kakšno povezavo mata nošenje 40 Kg in sposobnost vodenja. Ide za različne stvari. Policija in vojska mata težave že dugo, vodilni pa so bili skoraj vedno moški. Seksizem pa diskriminacija žensk bi mogla biti že davno preživeta, ker nejsta, je jasno, ka smo tudi zaradi toga tan, kak smo.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

vojska je vojska in tu moreš meti teorijo pa prakso -tou je glihj tak kda so djali Erjavca za obrambnoga ministra jez njemi nebi niti zračno puško zavupal.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

. (nepreverjen)

tak jim treba. vsi vemo, da so šele oni pravi kriminalci, mafijci!

kepa (nepreverjen)

Slaba plača😀

KARMA (nepreverjen)

Poglejte, kako dolgo treba enim, da končno uvidijo, da kaj se dogaja v Sloveniji, da volijo napačne ljudi, ki že 75 let zatirajo demokracijo in lažejo!! Vse razen komunizma je izkoriščanje delavcev, šovinizem, fašizem itd. Preteklost se ne sme omenjati, da ja ne bi tudi v šoli poučevali prave resnice. (gosp. Jurša) Toda, ljudstvo ima vedno prav. 75 let je zelo dolgo gasa. Čas je, da narod končno pove jasno in glasno: "Dosti vas imamo, pustite nam , da bomo živeli dostojno svoje življenje, kot si želimo sami!" Kdor se nečesa, ali nekoga boji, mora imeti razlog za to. 10.02.2020

In reply to by kepa (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

SRAMOTA ZA SLOVENIJO!
TAKE ZAPRET ZA 30 LET, TAKOJ!

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Respect tistim policajem kateri so jih izsledili!

Kapate1 (nepreverjen)

Pogledni ti čarne kose kak ubrano spejvlejo. Prej ka de izvolitev najbole čarnoga med njimi napravila našo policijo strumno in pokončno. Pa on osebno de okoli odo pa vse prekontrolejro. Čarni princ je nika nej drugo kak navadni populist. Ništa od ništa. Kak Orbanuš. Dosta perja, narod pa njemi crkavle na 300 plače. No, njegvi priskledniki nej.

black panter

acab

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice