Po doslej zbranih obvestilih je do prometne nesreče s smrtnim izidom na Fali prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. 26-letni voznik osebnega vozila je namreč med vožnjo po glavni cesti izgubil oblast nad vozilom in trčil v motorno kolo, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 50-letni motorist. Zato bo kazensko ovaden.

26-letnik izgubil nadzor nad vozilom

Prometna nesreča se je zgodila v včeraj okoli 17. ure zunaj naselja Zgornji Boč v Občini Selnica ob Dravi. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je 26-letni voznik osebnega vozila med vožnjo po glavni cesti iz smeri Fale proti Ožboltu izgubil oblast nad vozilom, pri tem zapeljal v desno na neutrjeno bankino, od tam pa v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim delom vozila trčil v motorno kolo, s katerim se je iz nasprotne smeri po svojem prometnem pasu pripeljal 50-letni motorist.

Umrl na kraju nesreče

Pri trčenju je voznika motornega kolesa vrglo na pokrov motorja osebnega avtomobila in v vetrobransko steklo, od tam pa na brežino reke. Motorno kolo je ob trčenju odbilo nazaj v smeri proti Ožboltu in je obstalo v obcestnem jarku, kjer je zagorelo. Motorist je v prometni nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Osebno vozilo je po trčenju z motornim kolesom bočno drselo naprej v smeri vožnje in trčilo v varnostno ograjo ob levi strani vozišča, od koder ga je odbilo v desno, in trčilo v betonski propust, kjer se je ustavilo. Pri tem sta voznik in sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe, sporočajo možje v modrem.

Prometna nesreča iz malomarnosti

Voznik osebnega avtomobila je bil preizkušen z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,36 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku. Zoper 26-letnika bo po navedbah mariborske policijske uprave podana kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, zaradi česar mu grozi do osem let zapora in prepoved vožnje motornega vozila. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa mu bo izdan še plačilni nalog.

Materialna škoda na vozilih in prometni opremi po nestrokovni oceni znaša približno 16 tisoč evrov. To je letos že peta smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor in druga med motoristi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanka nit (nepreverjen)

Glejte: neverjetno - točno tisto sekundo, točno na tistih dveh metrih sta se znašla skupaj.
Ja, zelo zelo tanka je nitka življenja - malo več krat se spomnite tega!

Starejše novice