Foto: Bobo (simbolična)
Med sporom vpletenih je eden izmed storilcev, na prigovarjanje drugega, z osebnim avtomobilom naklepoma zapeljal v osebo, s katero se je prepiral, poleg njega pa je stala še ena oseba, ki se trku avtomobila ni mogla izogniti.

Spomnimo. Kot smo v nedeljo razkrili na Mariborinfo, se je na uredništvo obrnila mati hudo poškodovane 17-letnice, ki nam je zaupala, naj bi bila njena hči tistega dne, okoli 5. ure zjutraj, na Beloruski ulici pred tamkajšnjim klubom namerno povožena z osebnim avtomobilom.

Dogodek je v ponedeljek potrdila tudi policija, a podrobnosti zaradi interesa preiskave niso želeli razkriti. Zdaj je znano, kaj se je dogajajo.

Z osebnim avtomobilom namerno trčil v dve osebi

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor so v nedeljo, 18. julija 2021, v zgodnjih jutranjih urah, prejeli obvestilo o prometni nesreči v Mariboru, v kateri sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani.

Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je prometna nesreča dejansko posledica suma poskusa uboja in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja, ki sta ju osumljena dva storilca.

Povod? 

Pri preiskavi navedenega kaznivega dejanja so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije ugotovili, da je med eno žrtvijo kaznivega dejanja in dvema osumljenima storilcema sprva prišlo do večjega spora zaradi oškodovanja parkiranega osebnega avtomobila žrtve. 

Med sporom vpletenih je eden izmed storilcev, na prigovarjanje drugega, z osebnim avtomobilom naklepoma zapeljal v osebo, s katero se je prepiral, poleg njega pa je stala še ena oseba, ki se trku avtomobila ni mogla izogniti in je zato z vozilom zadel tudi njo.

Storilca sta z dejanjem obema žrtvama povzročila hude telesne poškodbe, zato sta bili obe žrtvi z reševalnim vozilom odpeljani v bolnišnico in sta izven življenjske nevarnosti.

Storilca sta po storjenem kaznivem dejanju pobegnila s kraja kaznivega dejanja.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so oba osumljena izsledili in jih po končanem postopku s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju sprva odredil sodno pridržanje, po njunem zaslišanju pa je zoper oba odredil pripor.

Kazenska ovadba zoper osumljena je podana zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. 

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen od petih do petnajstih let zapora, za kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ko storilec z dejanjem povzroči hudo poškodbo oseb, pa je predvidena kazen zapora do deset let.

Preiskavo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Krvava statistika ...

Do tega dejanja so v letošnjem letu na območju Policijske uprave Maribor obravnavali en umor, en poskus umora in en poskus uboja.

V preteklih letih so na območju Policijske uprave Maribor obravnavali naslednje število ubojev in umorov (dokončana dejanja + dejanja, ki so ostala pri poskusu), pri čemer je konec lanskega leta izstopal trojni umor v Gerečji vasi:

Vir: Policijska uprava Maribor

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zdravstveni delavci (nepreverjen)

Kaj pa ima mladoletna oseba početi ob 5 zjutraj pred lokalom???

Najstarinija o… (nepreverjen)

- pornoKuraSi
- delilka drog
- nemoralni posli
- protiusluga denar

In reply to by Zdravstveni delavci (nepreverjen)

tt (nepreverjen)

Ob 5 zjutraj pred tamkajšnjim klubom??? Kolikor vem so lahko klubi in diskoteke odprti samo do polnoči. In kot je že ovi zgoraj napisal, kaj zaboga ima mladoletno dekle ob 5 zjutraj početi pred zaprtim klubom? Mislim da bi tukaj moralo posredovati socialno in se malo pogovoriti z njenimi starši.

proti slabemu spolu (nepreverjen)

zurnal24/magazin/vip/ana-pusovnik-klicala-policijo-370411

In reply to by tt (nepreverjen)

ZTR (nepreverjen)

Maribor v Prekmurju.

realnoo (nepreverjen)

KA MA TAU VEZE S POMURJEM?

neveneven (nepreverjen)

sigurno njemi ni tja podržala in jo je povozil zaradi tega.

Politik ubil m… (nepreverjen)

24ur/novice/tujina/lokalni-politik-iz-vrst-italijanske-lige-ustrelil-marocana

In reply to by neveneven (nepreverjen)

Starejše novice