Je bila zastava, izobešena na poslopju Galerije Murska Sobota, tarča tatov?

Soboško galerijo so neznani storilci olajšali slovenske zastave, izobešene ob državnih praznikih. 

Čeprav zaenkrat ni znano, kaj se je z zastavo pravzaprav zgodilo, kdo naj bi jo odnesel in s kakšnim razlogom, pa so v soboški galeriji potrdili, da jo pogrešajo.

Da je zastava izginila, so sicer opazili danes zjutraj, tako da se je zadeva najverjetneje zgodila v minuli noči.

Policije zaenkrat še niso obvestili, razmišljajo pa tudi o tej možnosti. Če so bili na delu kradljivci, so ti vsekakor pokazali, da se požvižgajo tako na praznike kot na kulturno ustanovo, ki so si jo izbrali za tarčo.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CarskiŽeljko (nepreverjen)

Žalost žalostna je, kak zgleda fasada galerije, kak če bi prišo v kakšno brazilsko favelo. Poleg pa Tu se vidi odnos občine do kulture. Zastava je še najmenje.

Domorodec (nepreverjen)

Da se krade zastava s fasade javne ustanove je samo en vidik stanja soboškega duha.... Drug, mnogo bolj problematičen, je umeščenost soboškega bazarja v neposredno bližino kulturnih ustanov (galerije in knjižnice), ki Soboti ohranjajo vsaj nekaj svetovljanstva /urbanosti in jo še kmoajda branijo pred pred brutalnim vdorom provincializma najhujše sorte v naš življenjski in mentalni prostor. Najprej po kakšnega Platona v knjižnico, potem na ogled Tršarjeve razstave, nato pa za konec mimo unikatne muze še po konkurenčne štumfe, gate, brusthalter in Ronaldov dres na plac....Če vas zgrabi lakota, pa še k Caru na šnicl! Vsa (miselna) zmedenost unikatnega soboškega urbanizma na enem mestu!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Dunaj te vabi !

In reply to by Domorodec (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Tudi avtorju tega zapisa so neznanci ukradli znanje slovenščine.

Aa (nepreverjen)

Spizdo zastavo ka jo lejko obesi na svojo ižo ? to je pravi slovenec

T (nepreverjen)

Zdaj bojo vsaj lahko kupili novo, ker stara je bila že precej zdelana - barve ni več mela. Čudno za galerijo, da nimajo barv.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Jaz pa mislim, da je bil to domoljuben desničar. Zastavo je odnesel domov, da jo opere in zlika, da bo za praznik zastava kot nova. Saj vsi veste, kako zelo radi imajo desničarji praznik dela in delavcev.

püči

Mogoče pa štoj mislo ,ka je zastava Slovaška in jo je doj zel

Ges cule (nepreverjen)

Nejj se krejgat zastavo ma pajdo izobešeno(-: Cule njemi zoudo za špricer.....verdammt Siptar

Starejše novice