V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. V eni se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Obravnavali so štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali dve kaznivi dejanji grožnje in zatajitev, lendavski pa tatvino denarja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja so policisti Policijske postaje Gornja Petrovci kršitelju zasegli traktor.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju Policijske postaje Murska Sobota.

*Fotografija je simbolična

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Vsak dan beremo: vozil brez izpita, vozil pijan, zaradi neprilagojene hitrosti, itn.... pa se za to nihče ne zmeni. Ko na tako aroganco teh posameznikov do drugih opozori policist, pa je vse, samo človek ne. Res žalostno.

Janez Komunist (nepreverjen)

A79...kaki posamezniki,kelko pa je arogantnih policistov,ne bi mu smel nič odgovorit že bi pisal in te kaznoval za neprimerno vedenje,če tudi imaš prav in se normalno vedeš,poveš samo,da nima prav in že po svojem,ja to se je zgodil tudi meni,da me je hotel neupravičeno kaznovat,ampak sem bil bolj pameten,da sem vse skupaj posnel,ko pa sem mu omenil,da gre vse skupaj v pritožbo s posnetkom vred kjer se je slišalo,da ni bilo tako kot je trdil,pa je stisnil rep med noge in rekel..."ok,pozabimo in lahko greste...

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Izgleda imaš ti probleme s posamezniki v Policiji in to želiš zdaj prevesiti na vse policiste. Ne moreš postopke individuuma prevesiti na vse ostale, bi bilo preveč primitivno.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Mark2go (nepreverjen)

Ne razmin kak leko zemejo neka nej njihovo!
Razmin brez izpita se pelo ok dajte njemi kazen ce se ponovi zatvor pa je reseno nej pa ka zasezejo stvari kere so dosti vredne itd! To je norost

A79 (nepreverjen)

Norost je, ko ne veš kaj govoriš. Gre za začasni zaseg vozila največkrat zaradi utemeljenega suma, da bo storilec oz. voznik po obravnavi nadaljeval vožnjo brez vozniškega dovoljenja, ali bo nadaljeval vožnjo vinjen ali pa je storil že hujše prekršek večkrat in kljub temu vozi.

23. člen
(zaseg motornega vozila)
(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Policist zaseže vozniku motorno vozilo, s katerim je bil zaloten pri storitvi hujšega prekrška in je izpolnjen eden od naslednjih pogojev:

1. če je bil storilec kot voznik motornega vozila v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za prekršek:

– prekoračitve dovoljene hitrosti v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa za več kot 20 km/h,

– prekoračitve dovoljene hitrosti na cesti v naselju za več kot 30 km/h,

– prekoračitve dovoljene hitrosti na cesti zunaj naselja za več kot 40 km/h,

– prekoračitve dovoljene hitrosti na avtocesti ali hitri cesti za več kot 50 km/h,

– vožnje pod vplivom alkohola,

– vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ali

– odklonitve odrejenega preverjanja psihofizičnega stanja;

2. če se storilcu izvršuje kazen oziroma sankcija prepovedi vožnje motornega vozila;

3. če je storilcu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, se mu izvršuje varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja oziroma prepoved uporabe vozniškega dovoljenja;

4. če je storilec kljub prepovedi nadaljnje vožnje vožnjo nadaljeval ali ponovil prekršek, zaradi katerega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja;

5. vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi.

(2) Zaseženo motorno vozilo je treba takoj oddati sodišču, ki je pristojno za postopek o prekršku, lahko pa se do izdaje sodbe o prekršku hrani pri policiji.

(3) Ob zasegu vozila policija odvzame registrske tablice vozila in jih pošlje upravni enoti, kjer ima lastnik vozila prebivališče ali sedež. Upravna enota podatek o zasegu vozila vnese v evidenco registriranih vozil, ob vrnitvi vozila lastniku pa ta vpis izbriše.

(4) Za hujši prekršek se šteje prekršek, za katerega je predpisana stranska sankcija najmanj treh kazenskih točk v cestnem prometu ali stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila. Za hujši prekršek se šteje tudi vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki ga vozi voznik v času prekrška, vožnja vozila v času izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja oziroma prepoved uporabe vozniškega dovoljenja.

In reply to by Mark2go (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Lahko pride keri s traktorom pa uredi smetišče na mladinski. Če do kaj turisti odili okrog jim bo vse jasno kam so prišli.

Starejše novice