Mobilne in druge elektronske naprave, ki so jih vlomilci odnesli iz Telekoma v nakupovalnem središču Maximus, vrnili oškodovancu.

Policisti so minuli ponedeljek obravnavali vlom v trgovino z mobilnimi telefoni na Ulici Štefana Kovača v Murski Soboti. Pozneje so v mestu opazili naključno vozilo, ki se na znake policistov ni zaustavilo in je zapeljalo na avtocesto v smeri Lendave. Vozilo se je na avtocesti zaustavilo, osebe pa so pobegnile iz vozila.

Škode za dobrih 160 tisočakov

Kot so zdaj sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je z ogledom kraja kaznivega dejanja ter vozila, ki so ga vlomilci pustili na kraju, bilo ugotovljeno, da so storilci pred vlomom v trgovski center v naselju Černelavci odtujili dve različni registrski tablici, ki so ju namestili na vozilo.

"Najmanj trije neznani storilci so nato vlomili v trgovski center, kjer so odtujili več različnih mobilnih in drugih elektronskih naprav v skupni vrednosti okrog 155.000 evrov. Pri ogledu vozila so bili najdeni odtujeni predmeti, ki so že bili vrnjeni oškodovancu. Z načinom storitve so neznani storilci povzročili  okrog 6.000 evrov škode na in v objektu," so zapisali PUMS.

Med zbiranjem obvestil je bila po dveh urah od storjenega kaznivega dejanja sicer odvzeta prostost tudi trem osebam, ki pa jih kriminalisti niso mogli povezati z opisanim kaznivim dejanjem, zato so bile osebe izpuščene. Kriminalisti in policisti Policijske uprave Murska Sobota nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja.

FOTO: Sebastijan Jančar

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Od kod trgovini (nepreverjen)

150k za robo

TTX

Prodam telefone, nove, nerabljene. Piši privat :D

Gost30 (nepreverjen)

Zaj do pa to robo ka so ovi zmetali v avto pa po možnosti še kaj na tla, po redni ceni dale odavali, svašta, dan 150€ za iFona.

grthrth (nepreverjen)

Telefone so vsi skladiščene pa itak ma vsak telefon svojo adreso in te adrese do blokejrale oz javili ka so telefone vkradnjeni pa nemreš nika si začate z njin.

In reply to by Gost30 (nepreverjen)

ka je tou za fore (nepreverjen)

haha točno- kake budale!!!!!

In reply to by grthrth (nepreverjen)

A2A (nepreverjen)

Oni že vedo,zakaj so hoteli vkrasti.
Zbrisanje adrese in odblokiranje je pa najmanjši problem.

In reply to by grthrth (nepreverjen)

grthrth (nepreverjen)

za tej ezemeštre je problem. Odavati rootane telefone je tudi smejšno pa sake ka ma gnes den 10 minut časa gor prijde ka neka ne štijma. Prvo ka napraveš kda telefon prek ebay/bolha kipuvleš je ka v nastavitvaj prečekeraš če je bil odprejte pa preveriš kodo.. No pač rejsan mi vseeno ka do delali z njimi ali najbole so tau zadevo nej preštuderale.. kar je tudi nekak za pričakovati od takšneh debilov.

In reply to by A2A (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ste vi pismeni, kakšne bedarije to pišete. Vej pa lepo piše, ka so telefone vrnili lastniku.

BOJK (nepreverjen)

Kako so lahko storilci pustili kombi na avtocesti in peš pobegnili policiji čez ograjo, pa kaj policija ne more iti čez ograjo in za njimi ter jih ujeti, če pa tega niso sposobni pa boljše da ukinemo policijo. Še bolj bizarno, čez 2 uri so tri prijeli in ti so seveda bili pametnejši od policije, nič niso priznali, in policija jih je enostavno izpustila. BOKIBOGME V SLOVENIJI SMO GOTOVI, sam pa si ne smeš sam braniti svojo lastnino, ker za to pa te ta specialna policija takoj kazni in obsodi, da rušiš ustavno ureditev. PA TO NE MOREŠ VERJETI DA JE MOŽNO.

Sodnik88 (nepreverjen)

Baje ka so meli stanovalci Šavel centra prste vmes

kontra romuni (nepreverjen)

ne vem zakoj majo policaji pištole, samo za reklamo????? Če nemrejo bežati naj steljajo za njimi pa do romunčeki drugič malo mislili gda do bežali, ka do policaji pa steljali za njimi.....brez veze majo pištole, če jih ne nücajo za kaj so one narejene.

Rikardo (nepreverjen)

Kakši kmet si ti, ovi de bejžo iz avtoja, policaj ga poči pa ide za 8 lejt sedit ker ovi debil neje biu oborožen oz neje strejlo na njega, malo logike ponucaj

In reply to by kontra romuni (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice