Okoli 12.30 uri se je na prehodu lokalne ceste čez železniške tire v industrijski coni Gornja Radgona pripetila hujša prometna nesreča. 44-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Maribora, ki je peljal z glavne ceste Gornja Radgona - Radenci v smeri Črešnjevcev je zapeljal na železniške tire, pred katerimi stoji Andrejev križ, ne da bi se prepričal, ali lahko to varno stori.

Iz smeri Gornja Radgona proti Ljutomeru je pripeljal tovorni vlak, ki je trčil v desni sprednji del osebnega vozila. Slednjega je nato potiskal skoraj 100 metrov, preden se je zaustavil. Gasilci PGD Gornja Radgona so nesrečnega voznika izrezali iz zverižene pločevine, reševalci nujne medicinske pomoči Gornja Radgona pa so ga oskrbeli in nato odpeljali v murskosoboško bolnišnico v Rakičanu. 

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
aladar_99 (nepreverjen)

jooj, samo nej v MS :)

žanklodvandam (nepreverjen)

tu še vlak vozi? :O

radgončan (nepreverjen)

Vozi samo tovorni vlak in to ob različnih urah, je zelo nevarno. Vsi mislijo da tu ni več vlaka, ne pogledajo ne levo ali desno, niti ne ustavljajo, potem pa pride do tega, na tem mestu že x-krat.

ajjaj (nepreverjen)

Ja vlak vozi tu dnevno tak ka previdno!

M (nepreverjen)

Na tako prometni cesti pa bi res morale biti zapornice, kljub temu da je prehod primerno označen. Problem vidim (kot je že predhodnik napisal) miselnost ljudi da tu vlak več ne vozi in zelo slab pregled nad progo, saj ta gre diagonalno čez cesto in če se želiš 100% prepričati, da vlaka ni se moraš ustaviti.
Tudi če enkrat na dva dni pelje, zapornice niso vredne več od človeškega življenja!

vlak (nepreverjen)

zapornice narediti takoj!!!!!

jast (nepreverjen)

popravek; voznik ni bil nesrečen ampak prepotenten, aroganten in sebičen tepec!!!

gdfj (nepreverjen)

tao je na prehode kak se ide v z radgone proti radencon?:o tu vlak tovorni vozi?:o ges sanmisloka je tao vec "mrtva" proga o mojbog....

Vipko
artur

zapornice so predrage, edino s posvejtami ka utripajo bi se lejko rešilo. Jodlari majo tak na večini prhodov, ge nega velkoga prometa

gdfj (nepreverjen)

tao bi lejko semafore pri mlinopeke v sobote v skopale ali pa tiste ka so bili na križišče pre petrole zele pa bi jih tan lejko postavili :)

KDA (nepreverjen)

Andrejov križ je na prehodi z razlogon, če ga pa voznik ne upošteva je pa druga pesem, nej trbej zapornic samo malo drugo kulturo vožnje pri enih...
Mmg neje tau tisti prehod ka ide čez glavno cesto, ka ide proga diagonalno, je eden višje gor...

BB

Točno tak. Dokejč de se vozilo na pamet, de na žalost dosta takših nesreč! Prometni znaki so z namenom postavleni!!! :(

Vipko
Truplo

To drži. Ampak... ljudje se navadno tudi zanašamo na marsikaj. Kolikor jaz vem, je bilo vsaj nekdaj povedano, da vedno, ko pelje vlak, pride železniški delavec na cesto in zaustavlja promet.

Tokrat moram priznati, da sem imal sam, pa še marsikateri verjetno veliko srečo zaradi tega prepričanja... kolikokrat sem že prečkal te tire s kolesom... brez, da bi se prepričal, je levo ali desno prosto... Zdaj... me nihče več ne spravi mimo brez, da bi se zaustavil in dobro pogledal levo in desno. Še sreča, da včerajšnja nesreča ni zahtevala smrtne žrtve.

Bil na tej cesti andrejev križ ali ne... mislim, da tu vlak vozi zelo redko in odgovorni bi morali vseeno pomisliti na čisto preprosto rešitev... da pošljejo odgovornega delavca na cesto zaradi zaustavitve prometa, kadar poteka vlakovni promet.

In reply to by BB

Gost (nepreverjen)

so pa niso z namenom, sam poznam tri proge, ki jih vedno znova prečkam, kjer so table, ampak zagtovo že več let ni prometa na tistih progah...drgače pa se od tistega tenutka ko sem prebral statistiko kolikokrat so slovenke zapornice zatajile in se niso zaprle v zadnjem letu, ustavim oz. vsaj upočanim hitrost tudi pred tistimi prehodi kjer so zapornice.... kaj meni pomaga tožba pa iskanje osebe z objektvino odgovornostjo če si mrtev ali na vozičku?!....

rafi (nepreverjen)

Ja eni pač ne ustavijo ker ne vidijo znak so pač slepi

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice