Vir: Zajem zaslona videoposnetka.
V Šiški se je zgodil incident med kolesarjem in redarjem.

Po spletu je zaokrožil videoposnetek, ki prikazuje kolesarja, ki se pogovarja z redarjem. Po nekaj sekundah slednji nasilno zgrabi kolesarja, ga potegne s kolesa in podre na tla, je razvidno s posnetka.

»Danes sem bil pred stolpnico v Šiški priča pretresljivemu dogodku. Mimoidoči kolesar je ogovoril mestnega redarja med nalaganjem avtomobila s pajkom – o čem je beseda tekla, ne vem. Vem pa, da kar je sledilo, nikakor ne more biti posledica izrečenih besed.

Mestni redar je nasilno s kolesa zvlekel gospoda in ga podrl na tla. Kasneje sta mu na pomoč priskočila še dva redarja,« je za Slovenske novice povedal moški, ki je incident posnel.

Kaj pravi mestna redarska služba?

Roni Kordiš, avtor bloga Had.si, je na družbenem omrežju delil odgovor mestnega redarstva. Zapisali so, da potrjujejo, da je včeraj, 22. junija, v jutranjih urah prišlo do uporabe prisilnih sredstev. 

»Skladno s 13. členom Zakona o občinskem redarstvu ima mestni redar pooblastilo zadržanja osebe, v skladu z 14. členom tega zakona pa tudi pooblastilo za uporabo prisilnih sredstev, med drugim telesne sile in sredstev za vezanje in vklepanje, v kolikor kršitelj pooblastila zadržanja ne upošteva,« so uvodoma zapisali.

Kaj se je torej zgodilo včeraj? 

»V konkretnem postopku je bilo zadržanje odrejeno zaradi kršitev določb nedostojnega vedenja po Zakonu o varstvu javnega reda in miru in sicer zaradi prepiranja, vpitja in hudega žaljenja pooblaščene uradne osebe. Zaradi nesodelovanja v postopku, je redar uporabil prisilno sredstvo,« so zapisali.

Tega, kakšno bo nadaljnje ukrepanje, niso komentirali. Med pooblastili, ki jih imajo po zakonu mestni redarji, so: opozorilo, ustna odredba, ugotavljanje identitete, varnostni pregled osebe, zaseg predmetov, zadržanje osebe in prisilna sredstva, med katera sodi uporaba telesne sile in sredstev za vklepanje in vezanje ter plinskega razpršilca.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Edini pošteni (nepreverjen)

Da bi naletel na enega "tapravega", da bi dobil svojo porcijo. Aja zaščiteni so bolj kot kočevski medvedje.

ja (nepreverjen)

Čefur je čefurja.....to je Ljubljana.....levi volilci....nje....

In reply to by Edini pošteni (nepreverjen)

anton77 (nepreverjen)

Večijna redarof v Lj nepismeni srbi, kak cariniki pa miličarge v 70- pa 80-ih lejtaj.... Zabiti pa nasilni. In seveda de kolesar doubo kazen... De pa zadeva definitivno na sodišči končala.

amin (nepreverjen)

ma daj, daj, daj. na vse načine hočejo redarji izvleči svoje riti, zato se bodo med sabo podpirali. a jasno je, da ni pravilno ravnal, saj je bil kolesar pri miru, prvi ga je napadel redar iz čistega mira! tako bi lahko ravnal šele, ko ga ne bi mogel nikakor ustaviti, akolesar sploh ni kazal take znake. upam, da bo vsaj sodnik korekten in da se tak redar nikoli ne zaposli prav nikjer! v zapor z njim, še prej pa mu metek v roko!

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Ne vem al so pri varnostniki tablete popustile ali cepivo začnulo delovati 😆

lukčev mesec (nepreverjen)

Ehhhh, debelinko, da si se na mene spravil bi obžaloval, da si "redar" !
Ogromno špeha in nič pameti !
Še čevlje ima večje, kot IQ !
Kaj res danes že vsak, ki ima 6 razredov OŠ lahko gre za redarja ?

HotimirKavkaski (nepreverjen)

Znano dejstvo je da varnostniki in redarji ne slovijo po inteligenci.

., (nepreverjen)

Ge redara fküp poteren kak staro šibje če bi se tak na menej spravo.

., (nepreverjen)

Ha ha kak si močen

In reply to by ., (nepreverjen)

lukčev mesec (nepreverjen)

Smo se danes pogovarjali in je kolega rekel, da bi v primeru, da ga redar potegne s kolesa, bilo to zadnje dejanje v življenju, kar bi redar naredil.

carni vrag . (nepreverjen)

Redar pa uradna oseba
Naj se ne dotakne če se ne upa
Za mene

lukčev mesec (nepreverjen)

Če dobro in natančno pogledamo posnetek se lepo vidi, da je kolesar želel mirno peljati dalje in ga je "redar" napadel in potegnil s kolesa.
Medtem se je moral drug kolesar, ki je pripeljal z druge smer umaknit, da ga nista podrla.
V glavnem je ta "uradna" oseba napadla kolesarja.
Sedaj mora kolesar lepo vse skupaj predati dobremu odvetniku in bo tožil mestno redarstvo in samega "redarja" za odškodnino.
Plus ga ovadit za kaznivo dejanje !!!

carni vrag . (nepreverjen)

Redar pa vkratkih hlačah
To so salabajzerji
A si predstavljate policaja v kratkih hlačah
Redar je zato da pobira cigaretne ogorke in pasje kakce po ulici
Za ostalo je policija

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Tou pa nemaš prav,tudi golobjih Jakčev lejko pobira isto velja za miličnike.

In reply to by carni vrag . (nepreverjen)

njiva

Že davno san pravo, redarske in varnostne službe bi mogle vse iti prek MNZ in Policije, ne pa da lahko oseba sama ustanovi varnostno službo in potem igra mestnega šerifa. Te osebe so nekvalificirane, nepoučene, neizobražene in potem nazadnje ugotoviš, da nima niti končane OŠ.
Srednja šola obvezno in še dodatno za 1 ali 2 leti v Tacen na usposabljanje isto kot policisti, tako bi pridobili tisto potrebno znanje za svoje delo.
Zdi se mu smešno komentirat ta posnetek, to je samo dokaz nesposobnosti in neznanja redarja in za takšno sramoto, ki jo je naredil sam sebi, bo odgovarjal oz. bi moral.

lukčev mesec (nepreverjen)

Točno tako.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice