Oglejte si akcijo policistov ob zasegu izjemne količine heroina.

Kot smo poročali, so slovenski in madžarski policisti s skupnimi močmi razbili organizirano mednarodno kriminalno združbo, ki je čez Slovenijo tihotapila 730 kilogramov heroina

Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so v sodelovanju s policijo v pristanišču Koper oktobra odkrili kontejner, v katerem je bilo neverjetnih 730 kilogramov heroina. 

Po pridobljenih dodatnih listinah je bilo ugotovljeno, da je pošiljka dejansko prispela iz Irana, prejemnik pa je podjetje iz Madžarske. Informacija o prestreženem tovoru heroina je bila posredovana madžarskim varnostnim organom, ki so odgovorili, da na njihovem ozemlju že izvajajo kriminalistično preiskavo zoper znane osumljence, ki so pričakovali prihod večje količine prepovedanih drog. 

Policisti so se zato odločili za tako imenovano »nadzorovano pošiljko« na relaciji Koper – Budimpešta, kamor je bil sporni ladijski zabojnik namenjen.

Osumljencem nastavili past

Na podlagi ustreznih dovoljenj koprskega okrožnega državnega tožilstva je bila celotna količina prepovedane droge zasežena, v nadaljevanju pa ladijski zabojnik zapečaten, še prej pa vanj vstavljenih 134 zavojev s prepovedano drogo heroin, skupno 69,646 kilogramov teže heroina, skritih v kolutih s PVC folijo.

Glede na ceno heroina na ilegalnem slovenskem tržišču, policisti ocenjujejo, da bi bili zaslužki enormni. Z veleprodajo oziroma, če bi heroin prodali razpečevalcem, bi lahko zaslužili med 10 in 15 milijonov evrov, v primeru ulične prodaje, neposredno strankam pa tudi med 65 in 87 milijonov evrov.

Ladijski zabojnik je prevzel prevoznik iz Madžarske, ki ga je odpeljal preko Slovenije na Madžarsko. Sporni ladijski zabojnik je bil od trenutka odvoza iz Luke Koper pa vse do prestopa državne meje v Madžarsko pod stalnim nadzorom slovenskih kriminalističnih enot. Zatem so spremljanje prevzeli madžarski varnostni organi.

Kako natanko je potekal zaseg, si zdaj oglejte v priloženem video posnetku.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Risto Kubura (nepreverjen)

Zdravilo mojega starega očeta!!!!!

Listen to radi… (nepreverjen)

Thank you very much for this information.I like This site! Thanks!
Live Turkey radio stations online. Listen to your favorite Turkey music for free without registering at Liveradios.online
Radyo dinle
FM radyo dinle
Canlı radyo dinle
Online radyo dinle
Listen to radio online
Ücretsiz radyo dinle
Canlı yayın dinle
Ücretsiz Canlı yayın izle

Starejše novice