*Fotografija je simbolična
Okoljska inšpekcija je zoper Rusa, ki je pred desetimi dnevi pred parlamentom pojedel živega netopirja, podala tudi predlog za pregon kaznivega dejanja na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Rus Pjotr Davidčenko je storil kaznivo dejanje usmrtitve zaščitene živalske vrste, ugotavlja inšpektorica. Če bo spoznan za krivega, mu grozi kazen do treh let zapora.

Priloga uredbe o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah uvršča vse na območju Slovenije domorodne vrste netopirjev med zavarovane prosto živeče živalske vrste. Uredba določa, da je zavarovane prosto živeče živalske vrste prepovedano zavestno poškodovati, zastrupiti, usmrtiti, odvzeti iz narave, loviti, ujeti ali vznemirjati.

Kot dokazujejo televizijski posnetki in objave na Facebooku, je ruski umetnik 8. septembra 2020 pred državnim zborom pojedel živega netopirja.

Inšpektorica za okolje in naravo pa v inšpekcijskem postopku obravnava tudi oglaševanje Davidčenkove umetniške inštalacije na spletnih straneh Fotopuba.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tamden (nepreverjen)

Psihopat!!!
Kazen tudi za organizatorje!!!

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Izgati ga v Rusijo
Pa bomo videli kaj bo gospod Putin naredil z njim
50 let Sibirije je treba dati temu trotlu.
Res ga je treba takoj z živinskim vagonom posati nazaj v Risijo, kjer bodo z njim naredili to kar je treba - 50 let Sibirije

Karl Marx (nepreverjen)

Dal večni Staljin
da mu mamo živo poje BELI MEDVED

Karl Marx (nepreverjen)

moja hčera ko jo imam m z mojim možem Suljom Buzerantovičem je hotela narediti splav, pa je tak dolgo klicala v zdravstveni dom pa se nihče ni oglasil na telefon
DA JE PREJ RODILA
Kaj naj naredim , dojenček je neke čudne farbe
drugače je pa zdrav

Risto Kubura (nepreverjen)

kaj si ti peder

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

mymun (nepreverjen)

"moja hčera ko jo imam m z mojim možem Suljom Buzerantovičem", to nam zadoste, ka ti v glave ne falij ena desta, nego cejla paleta.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Ka pa veterinarska inšpekcija? Tou je mučenje živali, ogrožena ali nej ogrožena vrsta, vseeno. Zaporna kazen do treh lejt. Pa naj jo prestaja v Rusije, pa prepove vstop v Slovenijo za vse večne čase. In takšen idiot se proglasi za umetnika.

Starejše novice