Nekdanji prvi mož Luke Koper Robert Časar bi se moral danes zglasiti na Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob, zaradi spremembe bo moral prestajanje kazni nastopiti s 14. marcem. Časarju tudi niso uspeli neposredno vročiti poziv za prestajanje kazni.

Za STA je direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob Jože Podržaj pisno pojasnil, da mora Časar po novem kazen nastopiti 14. marca, saj naj bi prišlo do spremembe, sodnemu vročevalcu na naslov njegovega zadnjega znanega in prijavljenega stalnega prebivališča, ni uspelo oddati.

Časarju je sodni senat koprskega okrožnega sodišča januarja lani v zvezi z nepremičninskimi posli z Luko Koper zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril obsodil na šest let zaporne kazni in petletno prepoved opravljanja funkcij direktorja oziroma člana uprave v gospodarskih družbah. Višje sodišče je zaporno kazen znižalo za tri mesece. Med obsojenimi sta bila tudi nekdanji poslanec Srečko Prijatelj in podjetnik Marjan Mikuž.

V primeru, da obsojenca ni v zapor na prestajanje zaporne kazni, se po 20. členu zakona o izvrševanju kazenskih sankcij uprava zapora na Dobu o tem obvesti pristojno sodišče. Če na sodišču ugotovijo, da je poziv za nastop kazni obsojencu pravilno vročen ali če iz okoliščin izhaja, da se obsojenec izmika vročitvi poziva, odredijo prisilno privedbo obsojenca na prestajanje zaporne kazni. Če privedba ne uspe, če obsojenec sodišču ni sporočil spremembe svojega naslova oziroma prebivališča ali če ni mogoče ugotoviti, kje se obsojenec nahaja, sodišče zanj razpiše tiralico.

Po poročanju Radia Slovenija naj bi se Časar skrival v hrvaški Iskri, koprsko sodišče pa ga išče tudi zaradi drugih sodnih postopkov, v katerih Luka toži nekdanjo upravo zaradi poslov, ki so družbi menda povzročile škodo.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Peredajs

V kaosu, kot živimo mi, je vse nemogoče. Ali res ni nihče pomislil, da lahko ta človek nekam uide? Pa to je bilo jasno vsem nam "butcem". Mi enostavno reda ne želimo. Pika.

arestant (nepreverjen)

Takoj ko ga obsodijo nadet lisice in na Dob !

vlado1950

tak dugo de se skrijvo,kak Zavašnik,te pa zastara.

Starejše novice