Pomurski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi kolesarji, ki so utrpeli lahke telesne poškodbe.

Včeraj dopoldne, okrog 7.30,  je v Murski Soboti kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik, ter se zaletel v drog semaforja.

Kolesar se je lahko telesno poškodoval. Zoper kolesarja sledi hitri postopek z odločbo zaradi povzročitve prometne nesreče, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Okrog 14. ure pa je v Murski Soboti na prehodu za pešce in kolesarje, voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja, ki je pravilno prečkal vozišče.

Kolesar se je v trčenju lahko telesno poškodoval in je zdravniško pomoč poiskal sam, vozniku osebnega avtomobila pa so policisti izdali plačilni nalog.

Do tretje prometne nesreče z udeležbo kolesarje je prišlo malo po 14. uri, ko se je po naselju Ključarovci v smeri naselja Lukavci peljal kolesar in padel, ter se lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,10 mg/l alkohola. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog.

Za polovico nesreč so kolesarji krivi sami

"Kolesarji previdno! Poskrbite za svojo varnost, saj ste poleg pešcev in motoristov najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. V približno polovici primerov ste tudi sami povzročitelji nesreč zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, ko kolesarite preblizu roba ceste ali celo po nasprotni polovici, vožnje pod vplivom alkohola, neupoštevanja pravil o prednosti, pogostokrat pa tudi hitrosti ne prilagodite stanju in lastnostim ceste, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom. Ostale udeležence pa pozivamo naj bodo pozorni na kolesarje še posebej na otroke in starejše.

Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer dosledno upoštevajte prometna pravila in uporabljajte kolesarsko čelado," pozivajo v soboški policijski upravi. 
 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mjas12 (nepreverjen)

In kolesarsko STEZO!!!!!

billy1 (nepreverjen)

Ko bodo kolesarji začeli upoštevati PRAVILNO STRAN IN SMER VOŽNJE, bo tudi nesreč kolesarjev manj!!!90 % kolesarjev tega ali ne ve ali namerno krši!

Vipko
Truplo

Če se boš držal vseh pravil, katere so predpisane za kolesarje, šele potem bodo nesreče. Torej, vožnja po "kolesarskih" stezah, katero to niso, kjer so gori pešci, pa matere z vozički, kjer so v napoto kandelabri in po novem bodo izgleda uradno tudi električni skiroji. Velikokrat je bolje ubrati najkrajšo pot (seveda ob previdnosti), kakor se voziti vsenaokrog križišča in prečkati trikrat, štirikrat glavno cesto... veliko hitreje te lahko kdo zbije. Bolje več ali manj kaj kršiti ob veliki previdnosti, kakor se držati tu in tam čudnih predpisov na zelo nemogočih prometnih površinah. Seveda pa to ni moj poziv na vsesplošno kršenje prometnih predpisov...
Dokler bodo avto-strokovnjaki, vozniki pisali prometna pravila za kolesarje, situacija ne bo nič boljša. Enkrat bo kriv kolesar, drugič avtomobilist... Kolesar bo pač kriv, ker si ni peljal po luknjasti, pol metra široki "kolesarski" stezi, avtomobilist pač... ker...? Zriktajmo že enkrat normalno kolesarsko infrastrukturo. Kot bi pričakovali, da bodo navadne ceste enako varne, kakor avtoceste!

In reply to by billy1 (nepreverjen)

rdeči debeli (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam z napisanim !

In reply to by Truplo

goostt (nepreverjen)

V zadnjem dnevu nesreče treh kolesarjev,
prepovedati kolesarjenje ob petkih !!

gasilec lojz (nepreverjen)

mi gasilci odklopimo ogromno akumolatorjev na biciklih
ker se budale biciklistične zabijejo direktno u kandelaber

df (nepreverjen)

Ma nemoj realni DF vej pa tij sploj ne vejš akumulatorja izklopiti. Tele nagnujsno

In reply to by gasilec lojz (nepreverjen)

xyz123 (nepreverjen)

Glede na to kako so narejene kolesarske steze me presenča, da ni več nesreč. V mestih so po večini narejene skakalnice ne pa kolesarske steze, na teh se je nemogoče peljati. Potem pa je naslednji problem stalnega vključevanja kolesarjev v promet imaš 500m kolesarske steze, nato se moraš vključit v promet nato spet 500m kolesarske steze in ponovno moraš paziti kako se vključiš v promet. Kot da bi načrtoval kolesarsko stezo nekdo, ki se še v življenju ni peljal s kolesom.

someone1 (nepreverjen)

Pelajte se ednouk z biciklinon iz centra Sobote v BTC tam enkrat ob konici. Katastrofa. Kda bi mogla biti kolesarska te samo ednouk nega več. Ka se tomi izogneš te moreš prečkati 2 x krožno krožišče na Lendavski. Te maš probleme kak priti prejk Markišavske. Če voziš po predpisaj se enih 10x bole izpostavlaš nonstop moreš prejk krožišč ka dobiš pravo smer vožnje. Skratka NORO. te pa se naj voziš z biciklinon po varaši. Malo morgen!!!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Najbole je nastrado tisti, ka se je zaleto v semafor. Nej zadosta, ka se je vdaro, zdaj so se še policaji na njega spravili.

Starejše novice